23.10.16

Η Ρωσία για πρώτη φορά κατήγγειλε τις ΗΠΑ για «εγκλήματα πολέμου»: Σκότωσαν δεκάδες αμάχους σε βομβαρδισμό κοντά στο Κιρκούκ!


«ΣΤΑ ΑΚΡΑ» ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΗΠΑ 

H Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τον, υπό τις ΗΠΑ, διεθνή στρατιωτικό συνασπισμό  για "εγκλήματα πολέμου" στο Ιράκ, μετά τον θάνατο πολλών αμάχων σε αεροπορικές επιδρομές αμερικανικών μαχητικών κρούσης κοντά στην πόλη Κιρκούκ, η οποία τελεί από χθες υπό τον έλεγχο του ISIS χθες.
 
Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, κατήγγειλε την επιδρομή που σημειώθηκε την Παρασκευή στην πόλη Ντακούκ, κοντά στο Κιρκούκ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν "να σκοτωθούν δεκάδες άμαχοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά", όπως ανέφερε.
 
Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία καταγγέλλει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της για εγκλήματα πολέμου, κάτι που δεν είχε πράξει ούτε κατά τον βομβαρδισμό και τον θάνατο εκατοντάδων αμάχων στην πρώην Γιουγκοσλαβία, οι οποίες είχαν αποκληθεί κατ'ευφημισμόν "παράπλευρες απώλειες από το ΝΑΤΟ.
 
"Έχουμε παρατηρήσει κατ' επανάληψη ότι τέτοιου είδους φονικά πλήγματα (...) που φέρουν όλες τις ενδείξεις εγκλημάτων πολέμου, έχουν γίνει πρακτικά καθημερινή ρουτίνα για την αεροπορία του διεθνούς συνασπιμού", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε μια νεκρώσιμη πομπή θεωρήθηκαν λανθασμένα "τρομοκράτες", ενώ οι πραγματικοί ήταν δίπλα στο Κιρκούκ!
 
Περίπου 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 45 τραυματίστηκαν. Ο Κονασένκοφ τόνισε ότι το αεροπορικό πλήγμα καταγράφηκε από ρωσικά αναγνωριστικά μέσα, σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχουν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
 
Πέντε ημέρες μετά την έναρξη της επιχείρησης στη Μοσούλη, το ISIS προχώρησε σε στρατηγικό αιφνιδιασμό εισβάλλοντας στο Κιρκούκ ώστε να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο.
 
Φαίνεται ότι το σχέδιο ήταν πολύ καλά εκτελεσμένο με στόχο να απειληθεί η Περιφερειακή Κυβέρνηση των Κούρδων και η πρωτεύουσα τους Ερμπίλ.
 
Πρόκειται για πλήρη αιφνιδιασμό των ΗΠΑ καθώς ούτε οι κατάσκοποι ούτε οι δορυφόροι δεν εντόπισαν την μεγάλη συγκέντρωση του ISIS στην πόλη Hawja, 57 χλμ ανατολικά του Κιρκούκ.
 
Μόλις έφυγαν οι επιπλέον ενισχύσεις των Πεσμεργκά για τη Μοσούλη τότε αυτοί εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στην ανυπεράσπιστη πόλη με βομβιστές αυτοκτονίες σε 4 αστυνομικά τμήματα και σταθμούς ρεύματος.
 
Ηδη κατέλαβαν τις φυλακές της πόλης και απελευθέρωσαν εκατοντάδες συντρόφους τους...
 
Το Κιρκούκ είναι 175 χλμ νοτιοανατολικά της Μοσούλης και  230 χλμ από τη Βαγδάτη.
 
Ηδη περισσοτερη έκταση από την μισή πόλη ελέγχεται από το ISIS. 
 
Το ISIS αναφέρει ότι ελέγχει τη μισή πόλη!
 
Ο Sarhad Qadir, αρχηγός της Αστυνομίας του Κιρκούκ, μίλησε για "5η φάλαγγα": "Κάποιοι άνθρωποι στο Κιρκούκ συνεργάζονται με τον εχθρό" είπε ο Qadir.