3.10.16

Οργή Τσίπρα για τα χημικά σε συνταξιούχους: 'Να μην επαναληφθεί' είπε στον Τόσκα


"Ενοχλημένος" ο πρωθυπουργός από τη χρήση δακρυγόνων, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας συνταξιούχων, στο κέντρο της Αθήνας. Τηλεφώνημα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Τόσκα 
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης, Νίκο Τόσκα, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τα επεισόδια με τη χρήση χημικών κατά συνταξιούχων, που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και επιχείρησαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ενόχλησή του στον αρμόδιο υπουργό, για τη χρήση χημικών και ζήτησε, να μην επαναληφθεί.
 
Οργανώσεις συνταξιούχων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά, αντιδρώντας στον νόμο Κατρούγκαλου 4387, που, όπως υποστηρίζουν, είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων.
 
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, σημειώθηκε ένταση, όταν κάποιοι συνταξιούχοι επιχείρησαν να αναποδογυρίσουν την κλούβα των ΜΑΤ, που ήταν σταθμευμένη, ώστε να κλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς.
(Φωτογραφίες: Eurokinissi)
ΠΗΓΗ: http://news247.gr/