18.10.16

Μόσχα: «ΗΠΑ και Σ. Αραβία έδωσαν ασφαλές πέρασμα σε 9.000 μέλη του ISIS από την Μοσούλη για να πολεμήσουν τους Ρώσους στην Συρία»!


ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ISIS ΣE ΚΟΜΒΟΙ ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕ 70 ΝΕΚΡΟΥΣ! 

Με την «πολυδιαφημισμένη» μάχη της Μοσούλης να έχει ξεκινήσει αυξάνονται οι ενδείξεις ότι πιθανότατα πρόκειται για ακόμη μια μάχη τύπου Τζαραμπλούς ή Νταμπίκ.
Αυτό αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ λέγοντας πως Σαουδική Αραβία και ΗΠΑ έχουν προσφέρει σε 9000 ενόπλους της ISIS ασφαλές πέρασμα στη Συρία, τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους, με πιθανότερο προορισμό την Ράκκα.
Άλλοι στόχοι των ενόπλων της ISIS που θα διαφύγουν, (η Μοσούλη από τα σύνορα με τη Συρία είναι μικρότερη από 100 χλμ.) μπορεί να είναι η υπό πολιορκία Deir Ez-Zor ή η Παλμύρα(!) η οποία μόλις πρόσφατα απελευθερώθηκε από τα συριακά και τα ρωσικά στρατεύματα.
Οι ειδικοί που αναφέρουν πως  κάτι ανάλογο συνέβη και στη Φαλούτζα η οποία επίσης είχε απελευθερωθεί από τις δυνάμεις της ISIS με τους ενόπλους της οργάνωσης να διαφεύγουν, σχεδόν ανενόχλητοι.
Στο μεταξύ η ISIS επιχειρεί με αποστολές αυτοκτονίας να πλήξει τις δυνάμεις που συγκλίνουν στη Μοσούλη. Όπως ανέφερε το κουρδικό πρακτορείο Firat, όχημα που μετέφερε εκρηκτικά κτύπησε φάλαγγα του ιρακινού Στρατού που προωθούνταν προς την Μοσούλη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 70 Ιρακινοί στρατιώτες.
Ο επικεφαλής του ινστιτούτου για τη Μέση Ανατολή Yevgeny Satanosvky αναφέρει μάλιστα πως στους ενόπλους θα προσφερθούν 1,2 δισ.$ για να αποχωρήσουν από την Μοσούλη και πως οι ΗΠΑ χρειάζονται μια καθαρή και «θεατρικού» τύπου νίκη στη Μοσούλη πριν τις αμερικανικές εκλογές για να την ρίξουν στην προεκλογική μάχη υπέρ της Χίλαρι Κλίντον  δείχνοντας πόσο αποδοτικά το Δημοκρατικό κόμμα πολεμά την τρομοκρατία.



pronews