24.10.16

Πρώτη επαφή του ΥΕΘΑ με τον νέο Αμερικανό πρέσβη στην ναυαρχίδα του 6ου Στόλου


Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε την πρώτη επαφή με τον νέο Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρεϋ Πύατ στο κατάστρωμα του “πλωτού στρατηγείου” του 6ου Στόλου που από το πρωί έχει καταπλεύσει στον Πειραιά.
Το USS Mount Whitney LLC 20 πλοίο διοίκησης και επικοινωνιών είναι η ναυαρχίδα του 6ου Στόλου ,βρίσκεται στον Πειραιά και αναμένεται να πλεύσει στα “θερμά νερά” της Μεσογείου.Και μόνο η παρουσία του στην περιοχή δείχνει ότι θα πρέπει να αναμένουμε κάποιας μορφής κλιμάκωση σε επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με τη Συρία.

Στην δεξίωση που έγινε επί του πλοίου είχαν και την πρώτη τους επαφή ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με τον νέο Αμερικανό πρέσβη Τ.Πύατ ήρθε στην Ελλάδα μετά από μια ταραχώδη θητεία στην Ουκρανία.Ταραχώδη σ΄ ότι έχει να κάνει με τα γεγονότα που έγιναν εκεί κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Ο Πύατ ήρθε στην Αθήνα πλήρως ενημερωμένος για τα αμυντικά θέματα και για τον ΥΕΘΑ. Έχει ενημερωθεί για τα προβλήματα που προς στιγμήν τουλάχιστον προκάλεσε η απόφαση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Άστον Κάρτερ να ματαιώσει την συνάντηση που είχε με τον Καμμένο.
Ο Πύατ θεωρείται δυναμικός διπλωμάτης και αναμένεται ότι θα επιχειρήσει να αφήσει την “σφραγίδα” του με το πέρασμά του από την Αθήνα.΄Ετσι κι αλλιώς οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις διανύουν μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο.
militaire
kammenos_amerikanos_presvis