12.10.16

Μαύρη Θάλασσα: Εκτοξεύθηκε ρωσικός πύραυλος επακτίου αμύνης κατά της ναυαρχίδας του 6ου αμερικανικού


ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΟΛΗ ΚΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ! Στόλου!

του Πέτρου Αναστασίου
Σε μια σαφή κλιμάκωση της αμερικανορωσικής έντασης οι ΗΠΑ έστειλαν την ναυαρχίδα του 6ου Στόλου, το πλοίο Διοίκησης USS MOUNT WHITNEY LCC 20 στη Μαύρη Θάλασσα (σπάνια στέλνεται ένα τόσο μεγάλο σκάφος και μάλιστα μια ναυαρχίδα σε μια τόσο κλειστή θάλασσα) και η Μόσχα αντέδρασε αμέσως: Το ρωσικό Ναυτικό εκτέλεσε βολές του επάκτιου πυραυλικού συστήματος Bal-E από μονάδα που ανήκει στην 15η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία στην Σεβαστούπολη με κατεύθυνση προς την αμερικανική ναυαρχίδα!
 
Το αμερικανικό πλοίο δεν αντιμετώπισε πρόβλημα φυσικά αφού βρισκόταν εκτός της ακτίνας δράσης του ρωσικού βλήματος, το οποίο εν τω μεταξύ κατέστρεψε ένα άλλο πλωτό στόχο, αλλά η ουσία της προειδοποίησης παραμένει.
 
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες που στοχοποιούνται, πραγματικά ή εικονικά, πλοία του αμερικανικού Ναυτικού από επάκτια συστήματα πυραυλικής άμυνας. Προηγήθηκε η επίθεση κατά αμερικανικού αντιτορπιλικού στην Υεμένη με βλήμα C-801 κινεζικής κατασκευής από τους αντάρτες Χούτι!
 
Το σύστημα επάκτιας άμυνας Bal-Ε αποτελεί την χερσαία έκδοση του πυραύλου Kh-35 που φέρεται σε βαρέα τροχοφόρα οχήματα MAZ 7930 με το καθένα να μεταφέρει 8 πυραύλους έτοιμους για εκτόξευση και δρα σε πυροβολαρχίες.
 
Κάθε πυροβολαρχία φέρει 2 οχήματα ελέγχου και επικοινωνιών 4 εκτοξευτές καθώς και 4 οχήματα ανεφοδιασμού.
 
Επιπλέον ανά πυροβολαρχία υπάρχει και ραντάρ ελέγχου και προειδοποίησης στόχων επιφανείας ενώ μέσω συστήματος ζεύξης δεδομένων λαμβάνει στοιχεία είτε από αεροσκάφη είτε από άλλα πλέοντα σκάφη.
 
Ο πύραυλος στη νέα του έκδοση έχει εμβέλεια 320 χιλιόμετρα, έχει κεφαλή βάρους 145 κιλών, ταχύτητα πτήσης 0,8 Mach ενώ μπορεί να βάλλεται ένας πύραυλος ανά 3 δευτερόλεπτα από τους τετραπλούς εκτοξευτές
 
Η τερματική καθοδήγηση γίνεται από ραντάρ X-band.
 
Στην σκιά της κλιμάκωσης της έντασης σε Μεσόγειο και Ανατολική Ουκρανία η Ρωσία ξεκίνησε μεγάλη κινητοποίηση υπό την μορφή άσκησης στην Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, ενώ ασκήσεις ξεκίνησαν από όλους τους Στόλους του ρωσικού Ναυτικού σε Βαλτική, Αρκτική, Μαύρη Θάλασσα και Ειρηνικό Ωκεανό. Ο εναέριος χώρος στο Plesetsk έκλεισε και διακόπηκαν οι πτήσεις αεροσκαφών πολιτικών αεροσκαφών.
 
Την ίδια στιγμή ο εναέριος χώρος στο Plesetsk έκλεισε και διακόπηκαν οι πτήσεις αεροσκαφών. Τu-154 μεταφέρονται Συρία…
 
Το Σώμα Διαβιβάσεων της Δυτικής Στρατιωτικής Περιοχής όπως είναι χωρισμένη στρατιωτικά η ρωσική επικράτεια για πρώτη φορά εκτέλεσε άσκηση εγκατάστασης επικοινωνιών σε ένα μήκος 1.000 χιλιομέτρων όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Στρατού.
 
Ταυτόχρονα η κορβέτα Soobrazitelnyy-531 κλάσης Steregushchiy πραγματοποίησε βολές αντιαεροπορικών πυραύλων, βολές με τα συστήματα πυροβολικού του σκάφους αλλά και βολή πυραύλου επιφανείας-επιφανείας τύπου Uran Kh-35 (SS-N-25) κατά στόχου που προσομοίωνε αντίπαλο πλοίο σε περιβάλλον έντονου ηλεκτρονικού πολέμου.

pronews