20.10.16

Μόνιμο ιμάμη στην Αγιά Σοφιά τοποθέτησε το καθεστώς Ερντογάν! Θα κάνει 5 προσευχές κάθε μέρα


Προκαλεί σ΄ όλα τα επίπεδα η Τουρκία.Δεν είναι μόνο οι υπερπτήσεις και οι παραβιάσεις -28 είχαμε σήμερα- είναι και η Αγιά Σοφιά! Το καθεστώς Ερντογάν που κατά καιρούς έχει απειλήσει ότι θα μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τέμενος προχώρησε ένα βήμα.Τοποθέτησε μόνιμο ιμάμη ο οποίος και θα κάνει πέντε προσευχές την ημέρα!
Τον Μάϊο ο Σύνδεσμος της Νεολαίας Ανατολίας διοργάνωσε  μπροστα στο μνημείο της Χριστιανοσύνης στην Πόλη,απαιτώντας να γίνει τζαμί και   ναμάζι (προσευχή) στην ομώνυμη  πλατεία.

 Το ναμάζι είχε γίνει στο πλαίσιο των εορτασμών που κανουν οι Τούρκοι για την  Άλωση της Κωνσταντινούπολης- το ονομάζουν δε  “Ναμάζι της Άλωσης” και αίτημά του ήταν  να ανοίξει στο προσκύνημα ως τζαμί το Μουσείο της Αγίας Σοφίας. Το Κοράνι διάβασε ο ιμάμης του τζαμιού Sehzadebasi. 
 O Πρόεδρος του Παραρτήματος Κων/πολης, του  Συνδέσμου της Νεολαίας Ανατολίας, Ali Ugur Bulut, είχε δηλώσει: “Μακάρι το συντομότερο δυνατό να ακούσουμε το κάλεσμα του μουεζίνη για προσευχή από την Αγία Σοφία μας και όλοι μαζί να πραγματοποιήσουμε ναμάζι μέσα στην Αγία Σοφία. Η Αγία Σοφία πρέπει όπωσδήποτε να ανοίξει στο προσκύνημα ως τζαμί. Το να κρατάς κλειστή την Αγία Σοφία είναι διαφορετικό από το να λες στον Έλληνα εγώ δεν μπορώ, έλα εσύ και άνοιξέ τη για δικό σου λογαριασμό.  Το να κρατάς κλειστή την Αγία Σοφία σημαίνει ότι δεν έμεινε δικαίωμα ζωής μου πλέον απέναντι στους Δυτικούς.
militaire