18.10.16

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ερχεται στην Ελλάδα ο Μ.Ομπάμα για να «καθαρίσει» το θέμα του χρέους - Στις 14 Νοεμβρίου η αμερικανική «απόβαση» στην Αθήνα (;)


ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Στην Αθήνα θα παρευρεθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα λίγες ήμερες πριν τις αμερικανικές εκλογές και μερικούς μήνες πριν την λήξη της δεύτερης τετραετούς θητείας του στο ύπατο αξίωμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμερικανός Πρόεδρος θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου για το προσφυγικό και πριν την επίσκεψή του στο Βερολίνο. 
Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση, αν και μέχρι στιγμής το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει την είδηση, ελπίζει σε μια θεαματική παρέμβαση του κ. Ομπάμα για το θέμα του ελληνικού χρέους. 

Φυσικά η έλευσή του στην Αθήνα, έχει άμεση σχέση με την απαίτηση των ΗΠΑ προς την Γερμανία να αποδεχθεί έναρξη συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Η εν συνεχεία επίσκεψή του στο Βερολίνο, μόνο τυχαία δεν είναι. Από εδώ θα στείλει το μήνυμα και στην συνέχεια θα πάει στο Βερολίνο για να διαπιστώσει αν το μήνυμα ελήφθη.
Η τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού ΟΙκονομικών και πολέμιου της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αλλά και η επιμονή του για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, Β.Σόιμπλε, έχουν ανησυχήσει τις ΗΠΑ, οι οποίες φοβούνται μείζονα διατάραξη των γεωπολιτικών ισορροπιών στην Ελλάδα και σπεύδουν να προλάβουν καταστάσεις.