18.9.16

Έκρηξη στο Μανχάταν - Δεκάδες τραυματίες (upd) (vid)


Η ΒΟΜΒΑ ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΔΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Το «φάντασμα» της τρομοκρατίας πλανάται ξανά από το Σάββατο το βράδυ (τοπική ώρα) στη Νέα Υόρκη όταν σημειώθηκε έκρηξη στο κέντρο του Μανχάταν με αποτέλεσμα 29 άνθρωποι να τραυματιστούν εκ των οποίων ένας σοβαρά.

Kοντά στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε μια καλωδιομένη χύτρα ταχύτητας.
Νέα Υόρκη: Βρέθηκε «καλωδιωμένη» χύτρα ταχύτητας λίγα τετράγωνα από το σημείο της έκρηξης
Σύμφωνα με το CNN που δημοσίευσε μια εικόνα της χύτρας ταχύτητας, μέσα από τη συσκευή φαίνεται να βγαίνουν καλώδια ενώ στην εξωτερική της πλευρά φαίνεται να είναι κολλημένη με μονωτική ταινία μια συσκευή που μοιάζει με κινητό τηλέφωνο.
Σημειώνεται ότι με παγιδευμένη χύτρα είχε χτυπηθεί και η Βοστόνη τον Απρίλιο του 2013.
Σύμφωνα με την αστυνομία η έκρηξη σημειώθηκε έξω από το κατάστημα King David Gallery στην 23η οδό ανάμεσα στην 6η και 7η λεωφόρο που ειδικεύεται στην εσωτερικη διακόσμηση με υαλικά και καθρέφτες. Η βόβμα είχε τοποθετηθεί σε έναν κάδο απορριμάτων

Μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο διαρροής γκαζιού και ερευνάται τι ήταν αυτό που προκάλεσε την «ηθελημένη πράξη» όπως τη χαρακτήρισε ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.
Είπε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν προς μια "αξιόπιστη και συγκεκριμένη απειλή" για την πόλη. "Δεν βλέπουμε μια διασύνδεση με την τρομοκρατία", πρόσθεσε.
«Είναι πολύ νωρίς να πούμε τι προκάλεσε το συμβάν. Πιστεύουμε ότι ήταν σκόπιμη ενέργεια. Διεξάγεται πλήρης έρευνα».
Βέβαια η δήλωση αυτή δεν σημαίνει και πολλά πράγματα. Γενικά όλες σε όλες τις δυτικές χώρες επιχειρείται μια προσπάθεια υποβάθμισης της τρομοκρατίας για να μην αποκαλυφθεί η αποτυχία της πολιτικής των ανοικτών συνόρων.

pronews