7.9.16

Kυνήγι ρωσικού υποβρυχίου στην Μαύρη Θάλασσα από αμερικανικό P-8 παραλίγο να καταλήξει σε κατάρριψη του αεροσκάφους του USN!


ΚΑΤΑΔΙΩΧΘΗΚΕ EΠΙ 12 ΩΡΕΣ ΑΠΟ SU-27SM

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27SM προειδοποίησαν με κατάρριψη αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-8 Poseidon του αμερικανικού Ναυτικού το οποίο πετούσε στη Μαύρη Θάλασσα και πέταξε σε απόσταση 30 μέτρων από τη πιλοτήριο του πλέον προηγμένου δυτικού ΑΦΝΣ και ίσως και του πλέον προηγμένου παγκοσμίως.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πιλότοι του P-8 αναζητούσαν την θέση ρωσικού υποβρυχίου κλάσης Kilo σε περιοχή της κεντρικής-δυτικής Μαύρης Θάλασσας, όταν εμαφνίστηκαων ρωσικά μαχητικά και του ζήτησαν να απομακρυνθεί.
 
Το αμερικανικό αεροσκάφος δεν ανταποκρίθηκε και εξακολούθησε την περιπολία του. Τα ρωσικά μαχητικά απομακρύνθηκαν προσωρινά, αλλά επέστρεψαν άλλα μετά από μία ώρα.
 
Ενα Su-27 από την δεύτερη δυάδα,ο εγκλώβισε και εν συνεχεία άρχισε να κάνε roll γύρω (!) από το αμερικανικό αεροσκάφος.
 
Σύμφωνα με πηγή του αμερικανικού Πενταγώνου "Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε  μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική πτήση"
 
Το όλο σκηνικό επαναλήφθηκε άλλη μία φορά, ενώ τα ρωσικά μαχητικά εφάρμοσαν και ηλεκτρονικά αντίμετρα κατά του αμερικανικού αεροσκάφους με ένα Su-27 που μετέφερε ατρακτίδιο ηλεκτρονικού πολέμου. 
 
Το όλο σκηνικό διήρκεσε 12 ώρες με το Ρ-8 να αναγκάζεται να εκτραπεί αρκετές φορές από την πορεία του.
 
Αμερικανικά μαχητικά από βάσεις της Ρουμανίας ήταν σε ετοιμότητα για να επέμβουν, αλλά δεν απογειώθηκαν, τελικά, αναφέρουν πηγές από το Πεντάγωνο.