13.9.16

Καταρρίφθηκαν ισραηλινό μαχητικό και drone από τον συριακό Στρατό στην Κουνέιτρα (;)


ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου,
Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα ισραηλινό μαχητικό και ένα ισραηλινό drone στη νότια Συρία όπου το Τελ Αβίβ πραγματοποιεί επιδρόμές κατά θέσεων των συριακών δυνάμεων στην συνοριακή εγκατελειμένη πόλη Κουνέιτρα.

Το ισραηλινό ΥΠΑΜ αρνείται την κατάρριψη σε μια από τις σπάνιες ανακοινώσεις του παραδέχτηκε όμως ότι ο συριακός Στρατός εκτόξευσε δό πυράυλους επιφανείας-αέρος μετά από μια ισραηλινή επιδρομή το βράδυ της Δευτέρας.
Όμως σύμφωνα με το ισραηλινό επιτελείο οι πύραυλοι δεν πλησίασαν το ισραηλινό μαχητικό το οποίο δεν προσδιορίζεται ποιος τύπος μαχητικού ήταν. Ανακοινώνει δε ότι όλα τα μαχητικά επέστρεψαν στην βάση και καταμετρήθηκαν.
Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε ότι μαχητικό αεροσκάφος επιτέθηκε στη 01.00 (τοπική ώρα) κατά θέσης νότια της Κουνέιτρα και κατερρίφθη. Σύμφωνα με το συριακό στρατιωτικό επιτελείο, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατερρίφθη δυτικά της Σάσα.
Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς το συριακό Πυροβολικό «έσπασε» την εκκεχειρία στα βόρια Υψώματα του Γκολάν από την συριακή πλευρά. Μια εκκεχειρία που συμφωνήθηκε από κοινού από Ρωσία-ΗΠΑ.
«Η IDF θεωρεί τον συριακό Στρατό υπέυθυνο για οποιαδήποτε ενέργεια κοντά στα σύνορά του και δεν θα ανεχθεί καμία απόπειρα πλήξης της ανεξαρτησίας του κράτους του Ισραήλ και των κατοίκων του» ανακοίνωσε το ΥΠΑΜ.
 
Ο Eli Malka, επικεφαλής του Golan Regional Council δήλωσε για τα πυρά που προέρχονται από την Συρία: «Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του ακούσιου και του εκούσιου πυρ. Μια βόμβα είναι μια βόμβα και αποτελεί απειλή για μια ανιρώπινη ζωή.»
 
«Είναι ευθύνη του ΥΠΑΜ και της IDF να αποστείλει ένα καθαρό μήνυμα σε όλους τους εμπλεκόμενους της άλλης πλευράς των συνόρων ότι όλες οι βολές στο Golan θα τυγχάνουν αντιμετώπισης ως χτυπήματα κατά του Ισραήλ και της IDF και θα υπάρξει απάντηση καταστροφής της πηγής του πυρός» είπε ο Malka με πομπώδες είναι η αλήθεια ύφος.

πηγη: pronews