17.9.16

Χάος στην Συρία: Ομάδες ισλαμιστών υποστηριζόμενες από την CIA συγκρούονται με αυτούς που υποστηρίζονται από το Πεντάγωνο και όλοι μαζί κυνηγούν... Αμερικανούς!


(Θυμίζουν τις μάχες μεταξύ βορείων και νοτίων Αμερικανών!!!- ΑΛΕΞ)



ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Oλοκληρωτικά έχουν χάσει τον έλεγχο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στο συριακό έδαφος και πλέον ομάδες ισλαμιστών που χρηματοδοτούνται από διαφορετικά μέρη του «βαθέως» αμερικανικού κράτους συγκρούονται μεταξύ τους στην περιοχή που περιλαμβάνεται μεταξύ των τουρκικών συνόρων και του Χαλεπίου.
 
Φυσικά αυτό σημαίνει ότι τα στελέχη των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων που δρουν στην Συρία δεν είναι πλέον ασφαλή και στο απυρόβλητο. Πολλοί πρώην «σύμμαχοι» ισλαμιστές θέλουν τα κεφάλια τους ως τρόπαια.
 
Οι συγκρύσεις έχουν ενταθεί τους τελευταίους δύο μήνες καθώς εξοπλισμένες ομάδες ισλαμιστών από την CIA πυροβολούνται με ομάδες ισλαμιστών που εξοπλίζονται απο το Πεντάγωνο και δη από τις αμερικανικές ΕΔ καθώς πραγματοποιούν μανούβρες εντός αμφισβητούμενων περιοχών στα βόρεια του Χαλεπίου 
 
Αυτό έχει επιβεβαιωθεί από επίσημους αλλά και διοικητές των ισλαμιστών. Φυσικά η όλη ιστορία αποτελεί πραγματικό «ξεβράκωμα» για τις ΗΠΑ διότι η ιστορία αποκαλύπτεται σε μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εφημερίδες τους LA Times και γίνεται αντιληπτός ο ρόλος των ΗΠΑ στην αιματηρή αυτή σύγκρουση που έχει στοιχίσει 300.000 ζωές ή 430.000 κατά άλλες πηγές.
 
Συν τοις άλλοις πρόκειται για ισλαμιστές που όλοι στην Δύση θα τους βρουν μπροστά τους στο μέλλον εντός των κοινωνιών τους και αν στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι ο Ατλαντικός είναι αρκετά μεγάλος για να μην εμφανιστούν και στην δική τους επικράτεια κάνουν πολύ μεγάλο ιστορικό λάθος.
 
Στα μέσα Φεβρουαρίου μια εξοπλισμένη από την CIA ομάδα αποκαλούμενη Fursan al Haq, ή αλλιώς Knights of Righteousness, εκδιώχθηκε από την πόλη Marea, 20 μίλια βόρεια του Χαλεπίου από την υποστηριζόμενη από το Πεντάγωνο κουρδική  Syrian Democratic Forces η οποία κινήθηκε από τις κουρδικές ελεγχόμενες της Ανατολής.
 
«Οποιαδήποτε φατρία μας επιτεθεί ανεηάρτητα από που λαμβάνει υποστήριξη θα την πολεμήσουμε» είπε ο Fares Bayoush,ο αρχηγός της Fursan al Haq.
 
Οι ισλαμιστές του FSA που μέχρι και χθες θεωρούνταν χορηγούμενοι από την CIA περιγράφουν παρόμοιες συγκρούσεις στην πόλη κλειδί της Azaz, βασικό σημείο εφοδιασμού των ισλαμσιτών μεταξύ του Χαλεπίου και των τουρκικών συνόρων
 
Οι επιθέσεις μεταξύ ομάδων που σπονσοράρονται από τους Αμερικανούς δείχνει την δυσκολία συντονισμού από τις ΗΠΑ αυτών των ανθρώπων στην προσπάθειά τους να ρίξουν με παράνομα μέσα την κυβέρνηση Άσαντ και ταυτόχρονα να εξοντώσουν το ISIS.
 
Ένα Ισλαμικό Κράτος το οποίο δημιουργήθηκε από τους Αμερικανούς.Χιλιάδες μαχητές με αμερικανικό οπλισμό έσπευσα στις τάξεις του.
 
Είναι πλέον ένας πολύπλευρος και περίπλοκος πόλεμος όπου κανείς δεν ελέγχει κανένα και όλοι μισούν τον διπλανό τους. Είναι έτσι; Όχι!
 
Οι Τούρκοι ελέγχουν αρκετές ομάδες κυρίως λόγω των Τουρκομάνων μαχητών.
 
Αυτο άλλωστε αποδείχθηκε χθες ο FSA στα βόρεια της χώρας έστρεψε τους μαχητές του εναντίον των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που δρουν στην Αλ Ραΐ όπου και τους εκδίωξαν υπό την απειλή του αποκεφαλισμού τους!
 
Όπως έγινε γνωστό οι "μετριοπαθείς" ισλαμιστές, του FSA που στην πραγματικότητα είναι ο ISIS με διαφορετικές στολές, είπαν ότι "Χριστιανοί και Αμερικανοί" δεν έχουν θέση ανάμεσά μας".
 
Αμέσως μετά αμερικανικά μαχητικά έπληξαν τις θέσεις του FSA υπό το επίσημο πρόσσχημα του «λάθους». Φυσικά δεν υπήρξε κανένα λάθος ήταν η τιμωρία των μαχητών του FSA οι  οποίοι στράφηκαν εναντίον αυτών που τους πλήρωναν,τάιζαν και εξόπλιζαν.
 
Αυτά η αμερικανική πολιτική δεν τα δέχεται και είναι αμείλικτη. Όμως επί της ουσίας δεν αλλάζει το γεγονός ότι η παρουσία των Αμερικανών στην περιοχή καθίσταται πλέον επισφαλής.
 
Οι μόνοι σύμμαχοί τους ήταν ο FSA. O επονομαζόμενος New Syrian Army που δημιούργησαν πρόσφατα δεν χαίρει καμίας ισχύος και θεωρείται μια αδύναμη οντότητα.
 
Ο λόγος που υπήρξε αυτή η άμεση διάρρηξη των σχέσεών τους με τα πρώην «αφεντικά» τους ήταν απλός:
 
Προχθες Αμερικανοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο Tal Abyad υψώνοντας την αμερικανική σημαία στις θέσεις των Κούρδων YPG και SDF ώστε οι τουρκικές δυνάμεις να μην επιχειρήσουν να επιτεθούν.
 
Οι αμερικανικές σημαίες είναι ορατές στην Τουρκία στο συνοριακό πέρασμα Akcakale στη ΝΑ Sanliurfa.
 
Οι Αμερικανοί υπερεκτίμησαν τις ικανότητες ελέγχου στις ομάδες των ισλαμιστών. Τους έλεγχαν όσο τους το επέτρεπε η Άγκυρα και η Σ.Αραβία. Τώρα όμως με την πρώτη έχει σχέσεις ρηξης αλλά και με την δεύτερη οδεύει σε παρόμοια κατάσταση όπως αποδεικνύει και το ψηφισθέν νομοσχέδιο που επιτρέπει στις οικογένειες των θυμάτων της 11/9/2001 να απαιτήσουν αποζημιώσεις από το Ριάντ!
 
Οι Αμερικανοί δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι στην Συρία και από την στιγμή που δεν διαθέτουν πλέον τους ισχυρούς μεσαζοντες που είχαν δεν μπορούν να οργανώνουν επιχειρήσεις πλην ίσως σε περιοχές που ελέγχονται αποκλειστικά από Κούρδους. Προς ώρας βέβαια καθώς όλα είναι ρευστά και αλλά ζουν κάθε στιγμή.