23.9.16

Συμπαράταξη Ελλαδικής Εκκλησίας-ΑΝΕΛ κατά Ν.Φίλη


Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ»
 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σε πλήρη συμφωνία με την Ελλαδική Εκκλησία κόντρα στους σχεδιασμούς του Ν.Φίλη βρίσκονται οι κυβερνητικοί εταίροι των ΑΝΕΛ ανοίγοντας και αυτοί ένα ακόμα μέτωπο κατά του υπουργού Παιδείας αλλά το κυριότερο φαίνεται πως υπάρχει και κυβερνητικό ρήγμα.
 
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας  κ. Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. 
 
Αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα των θρησκευτικών και θα έχουν συνάντηση την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, στις 12:30, προ της τοποθέτησης του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για θέματα Παιδείας σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με δημόσια τοποθέτησή τους έχουν ταχθεί υπέρ των απόψεων της Εκκλησίας για το μάθημα των θρησκευτικών. 
 
Σημειώνεται ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος σε επιστολή του χαρακτηρίζει «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του κ. Φίλη.
 
Ζητά, δε, απαντήσεις στο ερώτημα γιατί ο υπουργός Παιδείας φέρνει τώρα αυτό το σχέδιο νόμου «σε μια συγκυρία που η Ελλάδα διαπραγματεύεται σκληρά για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και ο Ελληνικός λαός ταλαιπωρείται από τα οικονομικά βάρη».
 
Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει βοηθό σε αυτή την προσπάθεια θρησκευτικής «ουδετεροποίησης» της χώρας τους ΑΝΕΛ.