8.9.16

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ !

O καθηγητής Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί –
πρόεδρος του Συλλόγου... Αλληλεγγύης Ρόδου,
 Κω και Δωδεκανήσων (ROİSDER
στις 31 Αυγούστου απελάθηκε από την Ελλάδα.
Γράφει η τούρκικη GUNTEM:

Ο Καϊμακτσί που είναι κάτοχος ειδικού διαβατηρίου , στις 27 Αυγούστου εισήλθε στην Ελλάδα μέσω Ρόδου μαζί με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου τον Αχμέτ Κιρεβλιασί για μια επίσκεψη εργασίας. Ευρισκόμενος στην Κω στις 30 Αυγούστου, συνελήφθη το απόγευμα από την ελληνική αστυνομία και οδηγήθηκε στο κρατητήριο. Εκεί τον κράτησαν μια νύχτα, του κατέσχεσαν το διαβατήριο και την επομένη συνοδεία αστυνομικών τον επιβίβασαν σε φεριμπότ που πήγαινε στο Μπόντρουμ και εκεί παραδόθηκε στην τουρκική αστυνομία. Μάλιστα το διαβατήριο του δεν δόθηκε απευθείας στον ίδιο αλλά στην τουρκική αστυνομία. 


Στις 27 Αυγούστου 2016 οι Καϊμακτσί και Κιρεβλιασί εισήλθαν από την Τουρκία στην Ρόδου, δίχως κανένα πρόβλημα στον έλεγχο των διαβατηρίων. Ο Καϊμακτσί αρχικά μετέβη στην Ρόδο για να επισκεφτεί για συλλυπητήρια το σπίτι ενός θανόντος συγγενή του. Αργότερα μαζί με τον Κιρεβλιασί, στα πλαίσια της επίσκεψη εργασίας, μετέβη στην Κω στις 30 Αυγούστου για να συναντηθεί με εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας. Την ίδια μέρα το απόγευμα και ενώ έτρωγε σε ένα εστιατόριο, τον πλησίασαν Έλληνες αστυνομικοί, που του είπαν πως υπάρχει από τις 18/6/2016 απαγόρευση εισόδου του στην χώρα και για αυτό είναι υποχρεωμένοι να τον απελάσουν. Τότε ο Καϊμακτσί ανέφερε πως δεν είναι ενήμερος για μια τέτοια απόφαση, δεν του έχει κοινοποιηθεί, πως εισερχόμενος στην Ελλάδα μέσω Ρόδου δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και ότι εάν υπάρχει τέτοια απόφαση επιθυμεί να την δει εγγράφως.  Απαντώντας οι αστυνομικοί του είπαν πως οι ίδιοι δεν την έχουν στα χέρια τους αλλά τους είπαν από Αθήνα και έτσι τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν στο Α.Τ. Κω. Η αστυνομία μάλιστα του είπε πως θα έμενε ελεύθερος μόνο αν υπέγραφε χαρτί στο οποίο θα έλεγε πως δεν θα έκανε θέμα αυτό το περιστατικό στα εθνικά και διεθνή δικαστήρια. Ο Καϊμακτσί αφού κρατήθηκε μια νύχτα σε ένα κελί 30 m² μαζί με άλλα 21 άτομα και σε πολύ κακές συνθήκες, αφού υπέγραψε αυτό το παράνομο έγγραφο, στις 31 Αυγούστου 2016 αφέθηκε ελεύθερος και μετά το μεσημέρι συνοδεία αστυνομικών ανέβηκε στο φέριμποτ για Τουρκία και απελάθηκε έτσι από την Ελλάδα. Η ελληνική αστυνομία δεν έδωσε άδεια στον Καϊμακτσί να περάσει από το ξενοδοχείο του στην Ρόδο  για να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα.

Ο καθηγητής Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί γεννήθηκε στην Ρόδο το 1945 και σε ηλικία 5 ετών μαζί με την οικογένεια του μετανάστευσαν στην Τουρκία και εγκαταστάθηκαν στην Σμύρνη. Είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσων(ROİSDER) που ιδρύθηκε το 1996 (σημ. μεταφρ : σύλλογος στην Τουρκία). Ο Καϊμακτσί ως πρόεδρος του ROİSDER υπερασπίζεται την τουρκική πολιτιστική ταυτότητα των Τούρκων των Δωδεκανήσων και κάνει εργασίες για να μην αφομοιωθούν.

Σχετικά με το θέμα αυτό, σε ανακοίνωση του ο Χαλίτ Χαμπίπογλου-πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης αναφέρει τα εξής : ¨ Η απέλαση του προέδρου του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων καθηγητή Δ. Μουσταφά Καϊμακτσί, είναι μια απευθείας απόπειρα των ελληνικών αρχών να εκφοβίσουν την τουρκική κοινότητα που ζει σε Ρόδο, Κω και Δωδεκάνησα. Μέσα από αυτή την κίνηση, επιδιώκεται να απειληθούν τα μέλη της τουρκικής κοινότητας τα οποία επί 70 περίπου έτη ζούνε υπό καταπίεση. Το πιο κρίσιμο σημείο του περιστατικού είναι ότι ο Καϊμακτσί απελάθηκε με δικαιολογία μια απόφαση απαγόρευσης εισόδου του στην Ελλάδα , η οποία δεν του επιδόθηκε και  αφού τν έβαλαν να υπογράψει ένα εντελώς παράνομο έγγραφο.  Ένα άλλο περίεργο της κατάστασης είναι πως αν και υπήρχε τέτοια απόφαση, επετράπη από τις ελληνικές αρχές η είσοδος του στην Ρόδο και συνελήφθη τρεις μέρες αργότερα στην Κω. Όλα αυτά δείχνουν πως η απέλαση του Καϊμακτσί ήταν σχεδιασμένη και κακόβουλη.  Η κατάσταση αυτή θα καταγραφεί μια ακόμη ντροπή στην ιστορία της Ελλάδας. Ως ΕΟΤΔΘ επιθυμούμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως καταγγέλλουμε την παράνομη κράτηση και απέλαση του προέδρου του ROISDER Καϊμακτσί και τον υποστηρίζουμε¨.

http://gundemgazetesi.com/haber/detay/2050
5/9/2016


Σχ : Μπράβο σε αυτούς που πήραν την απόφαση και έκαναν αυτή την κίνηση ! Και μόνο ότι ο Καϊμακτσί έχει ¨ειδικό¨ διαβατήριο δείχνει πως έχει σχέσεις με ¨ειδικές¨ υπηρεσίες της Τουρκίας…. Τα άλλα περί πολιτισμού και αλληλεγγύης (….) είναι για τα πρόβατα.  Το θέμα είναι πότε θα απελάσουμε και κανέναν Έλληνα πολίτη στην Τουρκία. Άλλωστε εκατοντάδες είναι αυτοί που καθαρά εργάζονται για την Τουρκία.  Ας βοηθήσουμε λοιπόν κανένα από αυτούς να πάει στην μητέρα πατρίδα του.


 http://tourkikanea.gr/2016/09/rodos-37/