21.9.16

Κοινό μέτωπο Σωμάτων Ασφαλείας και ΠΑΜΕ στα εργατικά θέματα!


Μια νέα σελίδα στο συνδικαλιστικό κίνημα ανοίγει με τη συνεργασία των Σωμάτων Ασφαλείας με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, με δική τους πρωτοβουλία επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και εγκαινίασαν μια νέα περίοδο συνεργασιών και αμοιβαίας υποστήριξης των κοινών αιτημάτων με το εργατικό κίνημα της χώρας. Οι Αστυνομικοί, Λιμενικοί, και Πυροσβέστες κάνουν προανήγγειλαν κοινές δράσεις με το ΠΑΜΕ, προκειμένου να προασπίσουν τα κοινά τους αιτήματα. 


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν αμέσως μετά, εκ μέρους των Ομοσπονδιών, υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τις συνδικαλιστικές μάχες που δίνουν τα Σώματα Ασφαλείας προκειμένου να βάλουν τέλος στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας που απαξιώνουν τα Σώματα Ασφαλείας και τους εργαζόμενους σε αυτά ένστολους λειτουργούς τους.

Τόνισαν ότι "είμαστε αντίθετοι και καταδικάζουμε τη χρησιμοποίησή τους από τις κυβερνήσεις για να περνάνε αντιλαϊκά μέτρα και να ανακόπτουν τις κοινωνικές εξελίξεις. Προερχόμαστε από φτωχά λαϊκά στρώματα και υφιστάμεθα τις ίδιες με την κοινωνία επιπτώσεις και άρα μας ενώνουν κοινά προβλήματα που μπορούμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε, πέρα από αγκυλώσεις και προκαταλήψεις για τον ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας, ως βραχίονας της εκάστοτε εξουσίας. Γι' αυτό εκφράζουμε σταθερά την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των συμπολιτών μας και επιζητούμε και τη δική τους στήριξη στα δίκαια αιτήματά μας.

Ειδικότερα, εστιάσαμε στους αγώνες μας για την πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ, για την αποτροπή δυσμενών εξελίξεων με τη ψήφιση των ειδικών μισθολογίων, για το ασφαλιστικό και τη ληστεία των αποθεματικών, για το δικαίωμα στην απεργία, για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους κλπ.

Ο Επικεφαλής της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κ. Γιώργος ΠΕΡΡΟΣ, αφού ευχαρίστησε τις Ομοσπονδίες για τη συνάντηση αυτή, τόνισε ότι ως ΠΑΜΕ έχουν κάνει διάφορες παρεμβάσεις για ζητήματα που μας απασχολούν ενώ επισήμανε και τη διακριτική του παρουσία στις κινητοποιήσεις μας, η οποία στο εξής μπορεί να συγκεκριμενοποιηθεί με τη λήψη κοινών πρωτοβουλιών, που θα αναδεικνύουν και θα στηρίζουν τις αγωνιστικές μας δράσεις, δεδομένου ότι ως ένστολοι εργαζόμενοι δεν ταυτιζόμαστε με τον κατασταλτικό ρόλο που μας επιφυλάσσουν οι Κυβερνήσεις

Ωστόσο πρέπει να αναζητηθεί ένας τρόπος διαχείρισης των καταστάσεων κρίσης που παρουσιάζονται όταν ανάμεσα στις συγκρούσεις –διαφορές της εργοδοσίας και των συνδικάτων, παρεμβάλλεται η αστυνομία με άνωθεν εντολές. Βασική επιδίωξη του ΠΑΜΕ, όπως τόνισε, είναι η συσπείρωση των εργαζομένων και η συμμετοχή τους στους εργατικούς αγώνες και όχι ο εκφοβισμός και η αδρανοποίησή τους. Ιδίως αυτήν την περίοδο όπου η κυβέρνηση υπό τον εκβιασμό της «αξιολόγησης» προωθεί ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στον συνδικαλιστικό νόμο.

Αναφερόμενος δε στην οργανωτική του δομή και δράση, επισήμανε τη διοργάνωση του επικείμενου πανελλαδικού του συνεδρίου με αιχμή την εξυγίανση του συνδικαλισμού και την ανάκτηση της αξιοπιστίας του, την προώθηση σχεδίων νόμου που θα περιλαμβάνουν λαϊκά - εργατικά αιτήματα (συλλογικές συμβάσεις κλπ), αλλά και ειδικότερα αιτήματα όπως αυτά των ενστόλων (δικαίωμα απεργίας των ενστόλων, συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ, επιστροφή των αποθεματικών στα ταμεία, αυξήσεις μισθών, ενίσχυση των δομών πρόνοιας κλπ).

Οι Ομοσπονδίες, τέλος, ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι με τη σημερινή συνάντηση εγκαινιάζεται μια νέα περίοδος στα συνδικαλιστικά πράγματα της χώρας καθώς το συνδικάτο μας, αγωνίζεται με γνώμονα όχι το «κομματικό» συμφέρον, αλλά τα συμφέροντα των εργαζόμενων ενστόλων όλης της χώρας οι οποίοι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε από τους άλλους εργαζομένους.

Κι αυτό θα γίνει πράξη το επόμενο διάστημα μέσω των κοινών ενωτικών μας αγώνων, αναδεικνύοντας στην κοινωνία τα κοινά μας αιτήματα και τις κοινές μας αγωνίες για το αύριο.



onalert