15.9.16

Λύθηκε (!) το θέμα με τα παιδιά των προσφύγων του Ωραιόκαστρου: Θα πάνε στο σχολείο των Συκεών!!!

καλή...τζιχάντ!!!
juan

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΥΚΕΩΝ 


του Πάνου Σπαγόπουλου
Λύνεται το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις επιφυλάξεις για λόγους υγιεινής των κατοίκων του Ωραιοκάστρου να φιλοξενήσουν τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία τους, καθώς ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών προσφέρθηκε να φιλοξενήσει στο σχολείο τους, όλα τα παιδιά των προσφύγων!
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους γονείς και κηδεμόνες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών  «Θα αγκαλιάσουμε τα παιδιά των προσφύγων σαν να 'ναι δικά μας παιδιά. Είναι δικά μας παιδιά», τονίζουν ανοίγοντας τις πόρτες τους και την αγκαλιά τους..
 
Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, Βάνα Παπαχριστοδούλου,«θεωρήσαμε ότι μετά τα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο, έπρεπε να αντιδράσουμε άμεσα και να πούμε ότι οι λόγοι που επικαλούνται οι γονείς εκείνης της περιοχής για τα παιδιά, δεν έχουν βάση, αφού μάλιστα φοιτούν ήδη στο σχολείο μας, χωρίς κανένα πρόβλημα, δύο παιδιά από τη Συρία».
 
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η ελληνική κοινωνία παρότι μαστίζεται από την οικονομική κρίση, έδωσε την προηγούμενη περίοδο μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σ΄ολόκληρη την υφήλιο, με τον τρόπο που αγκάλιασε και βοήθησε τους πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα μας και που η συντριπτική τους πλειοψηφία άλλωστε βρίσκεται ήδη στους τόπους προορισμού τους».
 
Κατ'αυτό τον τρόπο λύνεται και το πρόβλημα που έχει λυθεί και τα παιδιά των προσφύγων θα πάνε στο σχολείο των Συκεών.
 
Η λύση αυτή θα εφαρμοστεί και σε άλλα σχολεία: Οποιος σύλλογος δεν θέλει παιδιά προσφύγων θα τα παίρνει ο πιο κοντινός δήμος που επιθυμεί την φιλοξενία τους...