4.9.16

Αντεπίθεση Κούρδων στην Ν.Α. Τουρκία και Συρία: Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε μάχες «σώμα με σώμα» στην επαρχία Χακάρι!


ΤΟ ΠΙΟ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ) 

Φουντώνει και πάλι η κουρδική εξέγερση στην Ν.Α. Τουρκία με τις δυνάμεις του ΡΚΚ να πραγματοποιούν σειρά επιθέσεων εναντίον τουρκικών στόχων, στις πιο αιματοβαμμένο Σαββατοκύριακο από τότε που είχε επικρατήσει σχετική ηρεμία μετά το αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου.
 
Μόνο εχθές οι τουρκικές δυνάμεις έχασαν 23 στρατιώτες ενώ άλλοι 28 τραυματίστηκαν σε διάφορες περιοχές της Ν.Α. Τουρκίας από επιθέσεις του ΡΚΚ σε σφοδρότατες συγκρούσεις που έγιναν, ακόμη και μάχες σώμα με σώμα σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του τουρκικού γενικού Επιτελείου!
Οι σφοδρότερες συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν στο διαμέρισμα Cukurca της επαρχίας Χακάρι όπου το ΡΚΚ δραστηριοποιείται έντονα με βαριές απώλειες και για τις δύο πλευρές σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Στην περιοχή τουλάχιστον 7 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 21 τραυματίσουν.
Στο Semdinli ένα ακόμη διαμέρισμα της επαρχίας Χακάρι Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε τουρκική στρατιωτική μονάδα η οποία πραγματοποιούσε έλεγχο σε δρόμο για την ύπαρξη τοποθετημένων IED, σκοτώνοντας τουλάχιστον 5 στρατιώτες και τραυματίζοντας ακόμη έξι.
Όπως μετέδωσε το κρατικό ειδήσεων «Ανατολή» τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν εκ των οποίων τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, στην επαρχία Χακάρι το Σάββατο το πρωί. Σε άλλη επίθεση το γραφείο του κυβερνήτη στην επαρχία Βαν ανακοίνωσε ότι 8 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ακόμη 8 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις γύρω από την περιοχή του όρους Tendurek.
Το πρακτορείο «Ανατολή» μετέδωσε πως κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων 13 ένοπλοι του ΡΚΚ «εξουδετερώθηκαν» από τρεις διαδοχικές αεροπορικές επιθέσεις. Από πέρυσι το καλοκαίρι όταν κατέρρευσε η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν πάνω από 700 νεκρούς από διάφορες επιθέσεις του ΡΚΚ, (σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές) ενώ μερικές από αυτές (το φετινό καλοκαίρι) μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο.

Από την πλευρά τους οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τουλάχιστον 100 ενόπλους του ΡΚΚ, ο αριθμός όμως ελέγχεται καθώς οι Κούρδοι παραδέχονται πολύ μικρότερες απώλειες.
Στο μεταξύ στη Συρία οι κουρδικές δυνάμεις (οι οποίες μάχονται πρακτικά σε δύο μέτωπα) πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον των δυνάμεων της ISIS στην περιοχή Tishreen σκοτώνοντας 15 ενόπλους της οργάνωσης και τραυματίζοντας ακόμη δύο.
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ που καλύπτουν την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη"  τουρκικά άρματα μάχης εξαπέλυσαν προληπτικά πυρά προετοιμάζοντας το έδαφος για την προώθηση των δυνάμεων του FSA στην περιοχή Sajur Lake.

Η λίμνη βρίσκεται περί τα 74 χλμ. βόρεια και ανατολικά του Χαλειού και λιγότερο απο 5 χλμ. απο τα τουρκικά σύνορα.
Στο Αλ Ράι δυνάμεις του FSA προωθούνται νότια της πόλης με την υποστήριξη τουρκικών τρoχοφόρων Cobra
Η πόλη βρίσκεται σε ένα στρατηγικής σημασίας σημείο για την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη". Σύμφωνα με μαρτυείες όμως οι τουρκικές δυνάμεις και οι δυνάμεις του FSA βομβσρδίζουν χωριά νότια της πόλης με αποτέλεσμα να έχουν βρει το θάνατο πολλοί άμαχοι.

 (Al-Rai) district is located in a strategic position geographically. 

pronews