11.9.16

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Θάσο - Τραυματίστηκαν πολίτες και κάηκαν σπίτια


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στα τέσσερα μέτωπα στη Θάσο. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του στρατού δίνουν για δεύτερη ημέρα σήμερα τη μάχη με τις φλόγες. 

Κατοικίες έχουν παραδοθεί στις φλόγες (απροσδιόριστος μέχρι στιγμής ο αριθμός τους) και πολίτες έχουν τραυματιστεί ελαφρώς δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Ο δήμαρχος στις δηλώσεις του εξήγησε ότι γίνεται προσπάθεια, από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, να σωθούν από τον πύρινο κλοιό δύο χωριά, κάτω από αντίξοες συνθήκες και πολύ ισχυρούς ανέμους. Τα μέτωπα της φωτιάς που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι στις περιοχές Αλυκές, Λιμενάρια, Πρίνος και Τρίκορφο Θεολόγου.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ το Σάββατο εκκενώθηκαν ο οικισμός Καζαβίτι στον Πρίνο και τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου.

Στο σημείο επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 ΟΤΑ, 15 εθελοντές, 36 στρατιώτες. Στην προσπάθεια συμβάλλουν τρία μηχανήματα και από αέρος επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου από κεραυνούς αρχικά σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα, τα οποία κινούνται ανεξέλεγκτα στο ορεινό κυρίως τμήμα του νησιού, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα πεύκων, πολλά από τα οποία σε αναδασωτέες περιοχές μετά την επίσης καταστροφική πυρκαγιά του 1985.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, το ένα από τα τέσσερα μέτωπα πάει λίγο καλύτερα.

Δυσκολίες υπάρχουν στην προσέγγιση πολλών ορεινών οικισμών λόγω των πυκνών καπνών, ενώ σε πάρα πολλές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση από το μεσημέρι.










Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016, 08:14
zougla.gr