3.9.16

Καθεστώς Σύριζα και στην παιδεία...

Λόγια μεγάλων...ανδρών!!!

Η επιχείρηση επέλασης του Σύριζα στην κρατική μηχανή και τους θεσμούς συνεχίζεται με κάθε είδους θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Μετά τη Δικαιοσύνη, τα Μέσα Ενημέρωσης σειρά τώρα έχει η παιδεία. Μετά την αναγκαστική προσαρμογή της ιδιωτικής στα πρότυπα της δημόσιας εκπαίδευσης, ανατρέπουν τώρα το καθεστώς λειτουργίας των πανεπιστημίων.Με μια ...νομοτεχνική προσαρμογή σε άσχετο άρθρο ήδη κατατεθείσας εκπρόθεσμης τροπολογίας,που πέρασε στα μουλωχτά, χωρίς συζήτηση επιβάλλουν την ένταξη σε βαθμίδες Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (δηλαδή διδασκόντων) όλων των μελών,όλων   των κατηγοριών Εργαστηριακού Προσωπικού που υπηρετούν σήμερα.

Η διάταξη αυτή που είχε επιχειρηθεί να περάσει στο παρελθόν και αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις,αφορά 1.500 με 2.000 άτομα και έχει προκαλέσει  έντονες αντιδράσεις  απ  ό τις διοικήσεις των ΑΕΙ.Με τη μέθοδο αυτή παρακάμπτεται κάθε διαδικασία αξιολόγησης και αναβαθμίζονται εκατοντάδες άτομα που έχουν αποσπαστεί στα πανεπιστήμια και αγνοούνται πλήρως οι εσωτερικές διαδικασίες εξέλιξης στα ΑΕΙ.

Θυμίζει την ανάλογη  ισοπεδωτική εξέλιξη των μελών ΕΔΠ στις αρχές της δεκαετίες του 80, με την οποία  άλλαξε πλήρως η ανθρωπογεωγραφία των πανεπιστημίων.Με γνώμονα την γνωστή απέχθεια προς κάθε μορφή αριστείας ο υπουργός Παιδείας,επιχειρεί και πάλι μια γενική και ισοπεδωτική παρέμβαση ,γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του ,την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Είναι προφανές πλέον ότι ο Σύριζα προσπαθεί με κάθε τρόπο να εγκαθιδρύσει το δικό του καθεστώς σε όλους τους τομείς ,σε όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής. Έχουν μετατρέψει τη Βουλή σε πλυντήριο εξωθεσμικών αποφάσεων,με μια βιομηχανία τροπολογιών που κάποτε  κατηγορούσαν και τώρα έχουν υιοθετήσει ως καθημερινή πρακτική.Αδιαφορούν πλήρως για τις  αντιδράσεις ,νομοθετούν όπως και ότι νομίζουν ότι τους βολεύει με μόνο κριτήριο πώς θα ελέγξουν κρατικό μηχανισμό και δημοκρατικούς θεσμούς.

Αυτή η βαθύτατα καθεστωτική αντίληψη είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία.Καί είναι βαθιά νυχτωμένοι, αν πιστεύουν  ότι μπορούν να τη συνεχίσουν ανενόχλητοι,με τον έλεγχο  που επιδιώκουν στα μέσα ενημέρωσης...

TO BHMA