16.9.16

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» Γ.Στουρνάρα-κυβέρνησης: Έφοδος των εισαγγελέων και στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ


ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ

του Πέτρου Αναστασίου
Έφοδο στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι οι εισαγγελείς διαφθοράς στα πλαίσια της έρευνας για διαφθορά σε σχέση με παλαιότερα προγράμματα του οργανισμού που είχε αναλάβει εταιρεία της Σταυρούλας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.
 
Μετά από μια ήσυχη σχετικά περίοδο, οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον κεντρικό τραπεζίτη από το καλοκαίρι βρίσκονται σε κακό, αν όχι σε κάκιστο σημείο. Στα μέσα Ιουλίου ο Γιάννης Στουρνάρας δεν δίστασε να διαψεύσει τον πρωθυπουργό όταν αυτός υποστήριξε ότι ο διοικητής της ΤτΕ του είχε εισηγηθεί από τον Φεβρουάριο του 2015 να μπουν φραγμοί στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls).
 
Ακολούθησε η σύγκρουση με τον Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος από το βήμα της Βουλής είπε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης του ζήτησε να πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ τον Μάιο του 2015 με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.
 
Η ΤτΕ απάντησε ότι ουδέποτε ζητήθηκε κάτι τέτοιο κι ότι ο λογαριασμός με τον οποίο τελικά πληρώθηκε το ΔΝΤ ήταν του δημοσίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση όφειλε να γνωρίζει ότι υπάρχει τέτοιος λογαριασμός.
 
Τώρα φαίνεται πως η κόντρα αυτή κορυφώνεται με αποκορύφωμα την χθεσινή έφοδο των εισαγγελέων στα γραφεία  της συζύγου του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
 
Η ίδια χθες είπε: «Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία»