5.9.16

“Σφύριξε κι έληξε” ο συναγερμός για το ειδικό μισθολόγιο; Τι είπε ο Καμμένος


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Προς λήξη συναγερμού στο ΥΠΕΘΑ για το θέμα του ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών;Αυτό το κλίμα μεταδίδεται από το Σάββατο,με πληροφορίες από το περιβάλλον του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου.Σύμφωνα μ΄ αυτές το “θέμα έχει κλείσει” και οι σχεδιαζόμενες νέες μειώσεις που προέβλεπε το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δεν θα υλοποιηθούν σε καμία περίπτωση.

“Μας είχαν έτοιμους για νέες περικοπές”,φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος,αναφερόμενος στο υπουργείο Οικονομικών,οι οποίες σύμφωνα με όσα είπε “δεν πέρασαν”.Τι και πως συνέβη αυτό θα εξηγηθεί ίσως όταν ανακοινωθεί επισήμως το νέο ειδικό μισθολόγιο.Ο Καμμένος φέρεται να είχε απειλήσει με αποχώρηση από το ΥΠΕΘΑ αν το υπουργείο Οικονομικών επέμενε στα σχέδιά του.
Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ είπε επίσης ότι όσοι ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια δεν θα δουν άλλες μειώσεις.
Στο ΥΠΕΘΑ έλεγαν εδώ και μέρες ότι έχουν βρεθεί τα “αντίμετρα” για να εξουδετερωθούν οι απόψεις του υπουργείου Οικονομικών περί νέων περικοπών που προέβλεπαν και το τρυκ της “συγκάλυψής” τους με την προσωπική διαφορά.
Ο ΥΕΘΑ σήμερα πάει Καστελόριζο για να εγκαινιάσει συγκρότημα κατοικιών στο οποίο θα στεγαστούν στελέχη των ΕΔ και οι οικογένειές τους.Ενδεχομένως από εκεί να δώσει κάποιες απαντήσεις για το φλέγον θέμα του ειδικού μισθολογίου.
Οι στρατιωτικοί πάντως παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού μέχρι να δουν και γραπτώς όσα ακούν.

militaire