27.9.16

Περιμένουμε να βρούμε εκατοντάδες οστά, λέει ο επικεφαλής ντετέκτιβ στις έρευνες για τον Μπεν


«Αυτό το χωράφι έχει καλλιεργηθεί σε βάθος εκατοντάδων ετών και περιμένουμε να βρούμε εκατοντάδες οστά με τα οποία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» είπε ο Κάζινς.
Να «προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο» συμβουλεύουν οι ερευνητές την μητέρα του μικρού Μπεν, Κέρι Νίνταμ καθώς ξεκίνησαν σήμερα οι έρευνες στη Κω στα σημεία που υπέδειξε ο μάρτυρας, ο οποίος ισχυρίστηκε έπειτα από 25 ολόκληρα χρόνια σιωπής ότι το μικρό αγόρι καταπλακώθηκε κατά λάθος, το 1991, από τον εκσκαφέα του Κωνσταντίνου Μπάρκα γνωστού και ως «Dino», ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

«Αυτό το χωράφι έχει καλλιεργηθεί σε βάθος εκατοντάδων ετών και περιμένουμε να βρούμε εκατοντάδες οστά με τα οποία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» προειδοποίησε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς την μητέρα του μικρού, τα οποία όπως είπε θα αναλυθούν σε εργαστήρια όταν ανασυρθούν προκειμένου να διαπιστωθούν αν είναι ανθρώπινα ή από ζώα.
Ωστόσο, ο ίδιος δεν απέκλεισε και το σενάριο ο μικρός Μπεν να είναι ακόμα και ζωντανός.
«Κρατώ συνεχώς ανοιχτό το μυαλό μου για το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στο Μπεν το 1991» δήλωσε ο Τζον Κάζινς στην Daily Mail και πρόσθεσε:
«Υπάρχουν ακόμα μερικά ανοιχτά σημεία στην έρευνα για το τι θα μπορούσε να συμβεί στον Μπεν. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στην δημιουργία πολλών μύθων και θρύλων ως προς το τι συνέβη στον Μπεν πριν από 25 χρόνια. Θα μας επιτρέψετε να τους καταρρίψουμε και να ανακαλύψουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ σήμερα».
«Υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να ερευνηθούν. Είμαι ανοιχτόμυαλος, αλλά αυτό που ξέρω αυτή τη στιγμή σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έχουμε, είναι ότι είναι απαραίτητο να γίνει η δουλειά αυτή που θα κάνουμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα και ίσως και παραπάνω» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς ο επικεφαλής των ερευνών αν περιμένει να βρει απαντήσεις, είπε: «Είμαι αισιόδοξος για την έρευνα που πραγματοποιείται» υπογράμμισε.
arouraios.gr/