18.9.16

Αλ.Τσίπρα: «Θα έχουμε σύντομας: μείωση του χρέους - Έρχεται το τέλος της Επιτροπείας» (βίντεο)


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 

«Οι δεσμεύσεις της Θεσσαλονίκης ισχύουν πολύ σύντομα σημαντικές εξελίξεις για το χρέος που θα σημάνουν το τέλος της επιτροπείας» δήλωσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

Αποδόμηση της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρεί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, διερωτώμενος: «Ο κ. Μητσοτάκης που μας λέει ψεύτες από το πρωί μέχρι το βράδυ, εκείνος τι έκανε; Είναι το αγαπημένο παιδί των δανειστών»
Αναφέρθηκε στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών λέγοντας  πως «εάν κάποιος από τους υπερθεματιστές -δεν μας ενδιαφέρει κανένας, δεν είναι φίλος μας- δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει η να δικαιολογήσει τα χρήματα του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο».
Αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είπε «Ήταν ένα όργιο συκοφαντίας.Στον στον αρχηγό της ΝΔ δεν του αρέσουν τα καθαρά πρόσωπα, του αρέσουν τα πρόσωπα της διαπλοκής. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν εξήγγειλε μόνο πράγματα που δεν γίνονται, εξήγγειλε πράγματα επικίνδυνα και για την κοινωνία και για την οικονομία.
Προχωρήσαμε σε μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων, στις λίστες φοροδιαφυγής και πολλά άλλα, μέχρι και την απλή αναλογική, φέραμε -δεν τα καταφέραμε όμως- στο δημοσιονομικό σκέλος, όχι όμως γιατί κοροϊδέψαμε κάποιον», τόνισε.
Στη συνέχεια, διατύπωσε το ερώτημα: «Ο κ. Μητσοτάκης που μας λέει ψεύτες από το πρωί μέχρι το βράδυ, εκείνος τι έκανε;».
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ ως το αγαπημένο παιδί των δανειστών, και σημείωσε ότι έτσι θα πετύχει. Είναι ωραία λύση η μείωση των φόρων, όμως γιατί δεν το έκαναν όταν ήταν στην Κυβέρνηση. Όμως τότε και το κράτος σκότωναν και τους φόρους δεν μείωναν, επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας. Έρχεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης και σας λέει, θα σας πως θα λύσω τα προβλήματα που εγώ σας δημιούργησα.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ να εξηγήσει τι σημαίνει για τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αστυνομικούς και για τα ειδικά μισθολόγια, η αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στα 650 εκ. από τις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων και πρόσθεσε: Άκουσα τους αστυνομικούς να λένε ότι θα συλλάβουν τον Χουλιαράκη, που ψάχνει να βρει λύση. Αν θέλουν να συλλάβουν κάποιον θα τους έλεγα να πάνε στη Θεσσαλονίκη.
Η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το δημόσιο θα ήταν γραφική εάν δεν ήταν επικίνδυνη, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε δομές που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και διατύπωσε τα ερωτήματα: Τι ακριβώς εννοεί, μήπως το κομμάτι που αφορά στην ανθρωπιστική κρίση; σκοπεύει να κόψει κάθε ρευστότητα σε μικρούς αγρότες και να συγκεντρωθεί όλη η παραγωγή σε λίγους;
Να μην ξεχάσω την εμμονή του κ. Μητσοτάκη με την ΕΡΤ συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός για να επισημάνει στη συνέχεια: Θα το πούμε καθαρά, ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα σκοπό να κόψει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει τα πάντα στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και να συνεχίσει την ίδια πολιτική που μας έφερε εδώ. Δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τις εργασιακές σχέσεις. Τον ευχαριστούμε θερμά για τη χθεσινή του ομιλία, γιατί θύμισε στους έλληνες την καταστροφική πενταετία, πρόσθεσε.

«Οι δεσμεύσεις που παρουσίασα στη Θεσσαλονίκη ισχύουν, τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ σύντομα θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις για το χρέος που θα σημάνουν το τέλος της επιτροπείας.»


Δεν ήρθαμε εδώ για να καταλάβουμε κυβερνητικές θέσεις, ήρθαμε για να τελειώσουμε με το παλιό, χωρίς ψέματα, που διαρκώς επαναλαμβάνει η ΝΔ, σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Προφανώς ο ελληνικός λαός δεν πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού δυστυχώς στο πλαίσιο αυτής της Ευρώπης, βρισκόμαστε υποχρεωμένοι σε μια περίοδο προσαρμογής, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Όταν λέγαμε πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές, ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί για όλους το εννοούσαμε. Τελείωσαν οι προνομιακές σχέσεις της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας

Φωνάζουν στα πρωτοσέλιδα τους για καταστροφή οι επιχειρηματίες που οι επιχειρήσεις τους στηρίζονταν σε θαλασσοδάνεια που τώρα δεν μπορούν να πάρουν, τόνισε ο πρωθυπουργός.

ts3
Συνέχισε λέγοντας πως «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες, είχε ως γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Τα 246 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν την ταφόπλακα των επιχειρημάτων της διαπλοκής. Μέχρι και το τελευταίο ευρώ, που θα βγει από τους συμπολίτες μας που θέλουν να κατέχουν συχνότητα, θα πάει στον ελληνικό λαό που έχει ανάγκη. Εάν κάποιος από τους υπερθεματιστές -δεν μας ενδιαφέρει κανένας, δεν είναι φίλος μας- δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει η να δικαιολογήσει τα χρήματα του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο».

«Ο ίδιος ο Στουρνάρας απάντησε ηχηρά στις συκοφαντίες της ΝΔ»

Ακραία επίθεση ψεύδους και συκοφαντίας για την πορεία της οικονομίας, των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, των συζητήσεων για το χρέος, για τον διαγωνισμό για τις άδειες κατήγγειλε ο πρωθυπουργός στη σημερινή του εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. «Από δω και στο εξής ο νόμος ισχύει για όλους. Είναι ανεξάρτητη πλέον η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της χωρίς άνωθεν εντολές. Κάποιοι νιώθουν τόσο άβολα που δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα», τόνισε.
Αναφερόμενος στην υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας στα γραφεία της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: Να βάλουμε ξανά τα πράγματα στις θέσεις τους: χθες είχα συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα. Με τις δηλώσεις του ο ίδιος απάντησε ηχηρά στις συκοφαντίες της ΝΔ, αναγνώρισε ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και αποσυνέδεσε την έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ από τις εξελίξεις για το τραπεζικό σύστημα.
«Οι σχέσεις της κυβέρνησης με την ΤτΕ οφείλουν πάντα να κινούνται στο θεσμικό τους πλαίσιο και να προστατεύουν την εμπιστοσύνη και την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος»,σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Στην εισήγησή του, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ακόμη πως η μάχη δεν έχει τελειώσει αλλά είναι πιο σκληρή από κάθε άλλη φορά. «Αποδεικνύουμε ότι έχουμε τα κότσια να σπάσουμε αυγά και συγκρουόμαστε στα αλήθεια με το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο».
«Σήμερα βρισκόμαστε ξανά σε περίοδο τομής, όπως τις μέρες εκείνες τις σκληρές του δημοψηφίσματος. Όλες οι γερασμένες δυνάμεις της παλιάς Ελλάδας έχουν συμμαχήσει απέναντι σε εμάς, έχουν ξεχάσει τις διαφορές τους και έχουν κάθε λόγο να το κάνουν. Καταλαβαίνουν στα αλήθεια ότι δεν θα είναι παρένθεση αυτή η κυβέρνηση, αλλά έχει βαθιές ρίζες», σημείωσε.
«Σήμερα η Ελλάδα δεν είναι το μαύρο πρόβατο αλλά είναι σημείο αναφορά και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες γιατί παρά τις δυσκολίες η οικονομία δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης και το κυριότερο ανακάμπτουμε δίχως να αποδεχόμαστε ως μοίρα τη λεηλασία της κοινωνίας. Βγάζουμε την οικονομία από την κρίση με την κοινωνία όρθια», συνέχισε ο πρωθυπουργός.
«Αποδεικνύουμε ότι δεν έχουμε έρθει εδώ να καταλάβουμε κυβερνητικές καρέκλες για να διαχειριστούμε κάπως καλύτερα την κρίση αλλά για να κάνουμε τομές. Ήρθαμε για να τελειώσουμε με το παλιό».