5.9.16

Αέρας κοπανιστός πάλι από τον Τσίπρα στη ΔΕΘ


Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται για μια τρίτη «άνοδο» στη Θεσσαλονίκη. Αλλά και μια τρίτη… κάθοδο στο πηγάδι του ψεύδους.
Πολλοί μέχρι την περασμένη εβδομάδα αναρωτιόνταν ποιο θα είναι το επόμενο μεγάλο θεσσαλονικιώτικο ψέμα του.
Και η αλήθεια είναι πως είχε στριμωχτεί και ο ίδιος.
Δύο μνημόνια έχει υπογράψει, τι να βρει να τάξει;
Και όμως! Αποδεικνύεται πως το πηγάδι των ψεμάτων του είναι απύθμενο.
Μετά τον διαγωνισμό-τραγέλαφο, δια του οποίου, με αιχμή του δόρατος τον καναλάρχη Παππά, έβγαλε στο σφυρί την ενημέρωση και το ψωμί χιλιάδων ανθρώπων (εργαζομένων και των οικογενειών τους), κατά παράβαση του Συντάγματος, της δημοκρατικής τάξης και της κοινής λογικής, τώρα ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να βουτήξει στα βαθιά του απύθμενου πηγαδιού με τα ψέματα.
Ως γνωστόν, κομπορρημονούν όλοι οι κυβερνητικοί για το (αμφίβολο) ποσό των 246 εκ. ευρώ που αναμένουν να λάβουν από τους τέσσερις που έλαβαν μέρος στη δημοπρασία – παρωδία.

Ο δε κ. Τσίπρας, την ημέρα που η κ. Γεροβασίλη και οι υπόλοιποι ανακοίνωναν πως σε ενενήντα μέρες θα πέσει μαύρο, εγκαινιάζοντας έργα άλλων, έφθασε στο σημείο να ξεστομίσει άλλο ένα μεγάλο ψέμα: Ότι τα λεφτά αυτά θα διατεθούν σε έκτακτες δράσεις στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
«Δεσμεύτηκε» ότι τα 2/3 αυτών των χρημάτων θα διατεθούν ως το τέλος του 2016 και το 1/3 ως το τέλος του 2017.
Και ξεπέρασε τον εαυτό του, λέγοντας, πως… «το λεπτομερές σχέδιο θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ»!
(Θυμίζω εδώ πως «λεπτομερές και πλήρως κοστολογημένο» ήταν και το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του Σεπτεμβρίου 2014, ενώ απόλυτα κοστολογημένο και εφικτό ήταν και το «παράλληλο πρόγραμμα» του Σεπτεμβρίου 2015).
Φυσικά, και αυτή τη φορά θα μοιράσει αέρα κοπανιστό!
Πρώτον, διότι τα χρήματα αυτά είναι «δηλωμένα» στο μνημόνιο του καλοκαιριού του 2015, όπως ο ίδιος ο κ. Παππάς έχει δηλώσει.
Και όχι μόνο αυτό! Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης, που φαίνεται ότι δεν είχε ενημερωθεί για το καινούργιο ψέμα του κόμματός του, ακριβώς την ημέρα που ο αρχηγός του έλεγε ότι θα τα μοιράσει (2 Σεπτεμβρίου), έλεγε στο «Κόκκινο», ότι «οι δανειστές είχαν υπολογίσει ήδη από το πρώτο μνημόνιο 200-300 εκ. ως έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες»!
Ίσως μόνο ο κ. Σπίρτζης να είχε ενημερωθεί για όσα θα έλεγε ο κ. Τσίπρας με τον ίδιο δίπλα του στα εγκαίνια των έργων των άλλων.
Γι’ αυτό και την προηγούμενη, μιλώντας στο «Κόντρα» είχε πει πως οι άδειες «τρώγονται», αφού για 200 εκ. και κάτι κόπηκαν πριν λίγα χρόνια οι συντάξεις!
Δεύτερον, τα χρήματα από τις άδειες πρόκειται να καταβληθούν ως εξής: Το 1/3 σε 15 μέρες από τον περίφημο διαγωνισμό, το 1/3 σε έναν χρόνο και το υπόλοιπο 1/3 σε τρία χρόνια!
Άρα, τι θα μοίραζε ο κ. Τσίπρας μέχρι το τέλος του 2016 αν μπορούσε να μοιράσει; Τα 2/3 που είπε ότι θα μοιράσει δεν θα τα έχει καν εισπράξει!
Όπως βλέπετε, η πορεία των ψεμάτων της Θεσσαλονίκης είναι η ίδια: Από τα 2 δις για την ανθρωπιστική κρίση του 2014 αέρας κοπανιστός, από το «παράλληλο πρόγραμμα» πάλι αέρας κοπανιστός και τώρα ξανά αέρας κοπανιστός.