26.9.16

Οι επίλεκτοι «Τίγρεις» και οι Ρώσοι εθελοντές ρίχνονται στη μάχη για την κατάληψη του αεροδρομίου στο Χαλέπι

Σε δραματική φάση έχει εισέλθει πλέον η επίθεση των συριακών δυνάμεων και των Ρώσων εθελοντών στο ανατολικό Χαλέπι προκειμένου να απελευθερωθούν και τα τελευταία τμήματα της πόλης που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο της al-Nusra και των παραφυάδων της.
Πιο συγκεκριμένα μετά την κατάληψη του στρατοπέδου Handarat από τις συριακές δυνάμεις επόμενος στόχος είναι το αεροδρόμιο του Kuweires όπου οι φανατικοί ισλαμιστές διατηρούν ισχυρές δυνάμεις.

Για να καταδειχτεί η κρισιμότητα της επιχείρησης ο συριακός Στρατός ρίχνει στη μάχη το επίλεκτο σώμα των «Τίγρεων» ("Tiger Forces") των οποίων θα ηγηθεί προσωπικά ο διοικητής τους ταξίαρχος Suheil Al-Hassan.
Ταυτόχρονα οι 3000 περίπου Ρώσοι εθελοντές οι οποίοι βρίσκονται στη ζώνη του πυρός θα καλύψουν τα πλευρά της επιθετικής αιχμής των συριακών δυνάμεων συνεπικουρούμενοι από ρωσικά άρματα μα΄χης και Α/Κ πυροβόλα.
Ο κύριος στόχος της νέας επίθεσης των συριακών δυνάμεων είναι η απελευθέρωση της Al-Safira και η δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης κατά μήκος της ανατολικής πλευράς της βιομηχανικής περιοχής του  Sheikh Najjar.
Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως το επίλεκτο σώμα των «Τίγρεων» στη συνέχεια θα κινηθεί βόρεια για την κατάληψη της αλ-Μπαμπ από την ISIS, πόλη η οποία αποτελεί επίσης στόχο των τουρκικών στρατευμάτων και του FSA καταδεικνύοντας την κρισιμότητα της μάχης για το Χαλέπι.

pronews