28.9.16

Τα «κουρέματα» καταθέσεων ισχύουν για όλους πλην Γερμανών: Δεν θα γίνει «bail in» στην Deutchebank από την Α.Μέρκελ


ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΑΛΛΩΝ» 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Αντίθετα με αυτά που έλεγε για εσωτερική κατανάλωση η Α.Μέρκελ προχωράει σε σχέδιο διάσωσης για την Deutsche Bank στην περίπτωση που η τράπεζα δεν θα καταφέρει να αντλήσει από μόνη της κεφάλαια για να καλύψει τα υψηλά της έξοδα από τα αμερικανικά πρόστιμα αλλά κακά τα ψέμματα και τον υψηλό συντελεστή μόχλευσης στον οποίο είναι εκτεθειμένη για να αποφύγει το «κούρεμα καταθέσεων» το οποίο θα προκαλέσει άμεσα κρίση εμπιστοσύνης στο γερμανικό τραπεζικό σύστημα.

Φυσικά εδώ τίθεται και ένα άλλο θέμα ότι για Ιταλούς και Κύπριους και όλους τους άλλους οι Γερμανοί ζητούσαν και ζητούν «κούρεμα» καταθέσεων προφανώς διότι στην κοσμοθεωρία τους όλοι οι άλλοι είναι απλώς «άλλοι».
Σύμφωνα με την Die Zeit η Deutsche Bank θα μπορεί να πουλήσει στοιχεία ενεργητικού σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε τιμές που θα αμβλύνουν τις πιέσεις για την τράπεζα.
Εάν αυτό δεν επαρκεί τότε η γερμανική κυβέρνηση θα προχρήσει σε απευθείας απόκτηση του 25% της τράπεζας.
Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αναφέρθηκε στη σημερινή συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου Τζον Κράιαν στη γερμανική εφημερίδα Bild και διέψευσε το δημοσίευμα αλλά μεταξύ μας ποιος τον πιστεύει.
«Σε καμία στιγμή δεν ζήτησα από την καγκελάριο στήριξη. Ούτε υπαινίχθηκα κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Κράιαν στην Bild αναφερόμενος σε φήμη (βεβαιότητα πιο σωστό) ότι είχε ζητήσει τη στήριξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για την πιθανή επιβάρυνση των 14 δισ. δολαρίων για τη διευθέτηση έρευνας που διεξάγουν οι ΗΠΑ σχετικά με τα ενυπόθυκα δάνεια χαμηλής εξασφάλισης «αεροχρήματα» δηλαδή με τα οποία η γερμανική τράπεζα μαζί με τις αμερικανικές «φόρτωσαν» όλον τον πλανήτη, απλά οι Αμερικανοί προσποιούνται ότι δεν «γνωρίζουν κάτι για το έγκλημα» και φυσικά οι «σύμμαχοί» τους προσποιούνται και αυτοί ότι δεν το ξέρουν.
Ένα τέτοιο αίτημα θα ήταν «εκτός συζήτησης για εμάς», είπε ο Κράιαν, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο θα το «έλεγε κανείς αυτό».
Να το θέσουμε απλά: Εάν δεν διασωθεί η  Deutsche Bank τότε θα γίνει «κούρεμα» καταθέσεων. Εάν αυτό γίνει τότε ουδείς θα εμπιστεύεται τα χρήματά του στο γερμανικό τραπεζικό σύστημα.
Εκεί όλα τελειώνουν και για τους Γερμανούς. Η Μέρκελ σαφώς και θα «φορτώσει» τα χρέη των τραπεζών (ακολουθεί και η Κόμερσμπανκ) στους πολίτες και οι μέρες ευημερίας με τα «παχυλά» επιδόματα θα τεειώσουν και για αυτούς.
Μέχρι τώρα καλά χρησίμεψε η Ελλάδα για να κρύβονται όλοι πίσω από αυτήν. Ήρθε η ώρα να πληρώσει και ο Βοράς για τα «εγκλήματά» του. Δεν υπάρχει άλλο κορόιδο για να απευθυνθούν.
Φυσικά μόνο το pronews σε όλη την χώρα είχε αποκαλύψει τα προβλήματα του γερμανικού τραπεζικού συστήματος όταν ακόμα θεωρούνταν τρελό σαν ιδέα.
Και το καλύτερο; Το ίδιο το Βερολίνο έφερε την καταστροφή που έρχεται με τις σατανικές πολιτικές λιτότητας που επέβαλε στους «πληβείους» του Νότου.
Στο απόλυτο «σκοτάδι» συμπαρασύρει μαζί της η Deutschebank, τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες κάτι το οποίο δημιουργήθηκε από την εμμονή του Βερολίνου για «λιτότητα» καθώς η υποανάπτυξη στην οποία οδήγησε ολόκληρη την Ευρώπη έχει εξαφανίσει κάθε δυνατότητά τους να παράγουν κέρδη!
 
Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) επισημαίνει ότι όχι μόνο οι ευρωπαϊκές αλλά και οι ιαπωνικές τράπεζες διολισθαίνουν λόγω των χμηλών έως μηδενικών επιτοκίων και της χαμηλής έως μηδενικής ανάπτυξης της οικονομίας.
 
Και τα δύο μαζί σημαίνουν ένα πράγμα: Δεν υπάρχει ουσιαστική οικονομική δραστηριότητα, δεν παράγεται πλούτος και όλο και περισσότεροι «τρώνε τα έτοιμα»
 
Αυτό εξανεμίζει την δυνατότητα των τραπεζών να παράγουν κέρδη που να μπορούν να απορροφήσουν τις πιέσεις που δέχονται.
 
Με λίγα λόγια η απόδοση των κεφαλαίων στο τραπεζικό σύστημα είναι μικρότερη κατά αρκετές μονάδες βάσης (bp) από το κόστος αυτών των κεφαλαίων και αυτό από μόνο του προκαλεί τριγμούς στο τραπεζικό σύστημα.
 
Η Deutshe Bank έχει ξεπεράσει πάρα πολύ το όριο μόχλευσης των κεφαλαίων της ειδικά αν σκεφτεί κανείς τα δεκάδες τρισ. ευρώ παραγώγων στα οποία είναι εκτεθειμένη και το pronews.gr ήταν το μόνο μέσο στην Ελλάδα που το είχε αποκαλύψει όταν τότε ειδήσεις που αποκάλυπταν το γερμανικό «χάλι» θεωρούνταν από το κατεστημένο μιντιακό σύστημα το λιγότερο ως «φαιδρές».
 
Φαίνεται όμως πως στο pronews.gr αξιολογήσαμε τα πράγματα πολύ καλύτερα. Τότε γράφαμε «ανοικτή σε περίπου 54 τρισεκ. δολάρια είναι στα παράγωγα FWMD η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank»
 
Οι κεντρικοί τραπεζίτες με τα μηδενικά επιτόκια ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να επιτύχουν την αναχρηματοδότηση των τραπεζών και των «κόκκινων» δανείων τους που συνολικά αγγίζουν το 1 τρισ. ευρώ (τα νούμερα πλέον χάνουν το νόημά τους)
 
Το ίδιο όμως μέτρο απαγορεύει την επέκταση του κεφαλαίου. Συνεπώς δεν μπορούν να προκύψουν αποδόσεις.
 
Χωρίς αποδόσεις δεν έχεις πλέον τράπεζες και χωρίς τράπεζες δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει ελπίδα για την μεσαία τάξη κ.λ.π
 
Όποιος σκάβει τον λακκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα και ο γερμανικός είναι ιδαιτερα βαθύς.
 
Όπως έλεγε και ο Χέρνι Φορντ «Είναι πολύ καλό που ο λαός δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί το τραπεζικό και το νομισματικό μας σύστημα, γιατί αν το καταλάβαινε, θα γινόταν επανάσταση αύριο το πρωί.» και το είχε στοιχειοθετήσει ήδη από τον 18ο αιώνα ο Μάγιερ Άμσκελ Ροτσιλντ «Δώσε μου τον έλεγχο των χρημάτων ενός έθνους και δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους».