2.9.16

Ρωσικά στρατεύματα 50 μίλια απο τις ΗΠΑ! ΧΑΡΤΗΣ


Η Ρωσία φαίνεται να παίζει με τη φωτιά μετα την δήλωση του Ρώσου Υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σόϊγκοου, οτι θα σταθμεύσει ρωσικά στρατεύματα 50 μίλια απο τα σύνορα των ΗΠΑ. 

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου σε μια πρόσφατη εκδήλωση δήλωσε ότι θα σταθμεύσει μόναδα ρωσικών στρατευμάτων στην Τσουκότκα, στην ρωσική Άπω Ανατολή, μόλις 50 μίλια από την Αλάσκα.
"Υπάρχουν σχέδια να δημιουργηθεί μονάδα για την παράκτια άμυνα, εντός του 2018 στην περιοχής της Τσουκότκα," δήλωσε ο Σόϊγκου


Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η ανάπτυξη ειναι "για να διασφαλιστεί ο έλεγχος των κλειστών θαλάσσιων ζώνων στις Κουρίλες νήσους, μια ομάδα νησιών στο Ειρηνικό που κατέλαβε από την Ιαπωνία στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, και του Βερίγγειου Πορθμού, για να μπορεί η Ρωσία να καλύπτει τα δρομολόγια των δυνάμεων του Στόλου του Ειρηνικού στις ζώνες της Άπω Ανατολής και της Βόρειας θάλασσας, και για να αυξήσει την μαχητική βιωσιμότητα των ναυτικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων."




Αξίζει να σημειώσουμε οτι η Ιαπωνία αμφισβητεί την ρώσικη κυριαρχία του συμπλέγματος νήσωςν Kuril, όπου η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει αμυντικά συστήματα. Ο Βερίγγειος Πορθμός, φυσικά, είναι το στενό που χωρίζει την Αλάσκα από την ανατολική Ρωσία.

Διαβάστε: Ρωσία: Προχωρά στην στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής - ΧΑΡΤΗΣ

Σε γενικές γραμμές, η Ρωσία έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην στρατιωτικοποίηση και την εξερεύνηση της περιοχής της Αρκτικής, καθώς το λιώσιμο των πάγων ανοίγει νέου θαλάσσιους διάδρομους μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Στο πλαίσιο αυτό, η ανάπτυξη ενός τμήματος στην αραιοκατοικημένη περιοχή Τσουκότκα φαίνεται να έχει νόημα.
 "Η συνεχής στρατιωτική παρουσία στην Αρκτική και η δυνατότητα να προστατεύσει τα συμφέροντα του κράτους με στρατιωτικά μέσα θεωρείται ως αναπόσπαστο μέρος της γενικής πολιτικής για την εγγύηση της εθνικής ασφάλειας”ειχε δηλώσει στο παρελθόν ο Σεργκέι Σοϊγκού.
Αξιοσημείωτο ειναι το γεγονός οτι το 2014 η Ρωσία υιοθέτησε ενα νέο στρατιωτικό δόγμαστο οποίο για πρώτη φορά κατονόμασε ως βασική προτεραιότητα για τις ένοπλες δυνάμεις την προστασία των εθνικών συμφερόντων της χώρας στην Αρκτική.

Στο παρελθόν, η Ρωσία έχει καταγγείλει την ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ κοντά στα σύνορα της. Ας δούμε ποια θα ειναι η απάντηση των ΗΠΑ σε αυτη την κίνηση της Ρωσίας…

Πηγή - BusinessInsider
Απόδοση - OnAlert