1.9.16

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 48 ΩΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ Σκληρό μπρα ντε φερ για τις τηλεοπτικές άδειες - Ανακοινώνονται σήμερα οι τέσσερις νικητές μετά από δεύτερη νύχτα θρίλερ


Για δεύτερη νύχτα παρέμειναν κλεισμένοι στα ειδικά δωμάτια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οι επιχειρηματίες και οι εκπρόσωποι τους που διεκδικούν μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες σε μία διαδικασία που προσεγγίζει τις 48 ώρες.

Όλοι εκτιμούν ότι από ώρα σε ώρα η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί και θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το ποιοι είναι οι νέοι καναλάρχες. Ποιοι είναι οι χαμένοι και ποιοι οι κερδισμένοι σε μία διαδικασία θρίλερ και αμέσως μετά θα δούμε τι πρόκειται να γίνει με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.
Παρά τα σενάρια, ουδείς γνωρίζει το παραμικρό για την πορεία της διαδικασίας μέσα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ υπενθυμίζεται ότι ακόμα και οι «νικητές» των πρώτων αδειών είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημοπρασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κατακύρωση της πρώτης τηλεοπτικής άδειας διήρκεσε δεκαπέντε ολόκληρες ώρες, καθώς ξεκίνησε λίγο μετά τις εννιά το πρωί και της Τρίτης και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Η δημοπράτηση της δεύτερης άδειας ξεκίνησε χθες το πρωί και παραμένει άγνωστο πότε ολοκληρώθηκε.
Ενώ λοιπόν αναμενόταν ότι το σύνολο της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ολοκληρωνόταν το αργότερο χθες αργά το βράδυ, φαίνεται ότι τελικώς δεν θα ολοκληρωθεί πριν το μεσημέρι σήμερα. Κι αυτό γιατί από την αρχή είχε ειπωθεί πώς για την πρώτη και την τέταρτη άδεια θα δοθούν σκληρές μάχες και θα πρόκειται για μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία.
Θα πρέπει επίσης να υπολογιστεί, ότι ακόμη και μετά την λήξη του διαγωνισμού, θα απαιτηθεί ένα μεγάλο διάστημα για να συνταχθούν όλα τα απαιτούμενα πρακτικά, να συνυπογραφούν από όλους τους συμμετέχοντες (υποψηφίους, νομικούς συμβούλους και μέλη της επιτροπής) και να συνταχθεί η κυβερνητική ανακοίνωση που θα δοθεί στην δημοσιότητα, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για την αποχώρηση των αντιπροσωπειών.
Θυμίζουμε πώς από τους 8 πλέον υποψήφιους μιας και η υποψηφιότητα του Epsilon κόπηκε, οι τέσσερεις βρίσκονται στο κτίριο και συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την Alter Ego, ο Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤ1, ο Ιβάν Σαββίδης για τη DIMERA και ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία.
Οι υπόλοιποι 4 υποψήφιοι εκπροσωπούνται από τους Γενικούς Διευθυντές και συγκεκριμένα, ο Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, ο Κάρολος Αλκαλάι για το Star, ο Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΙ και ο Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον Alpha.