11.9.16

Η επιχειρησιακή της εκπαίδευση της 30 Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας


Aπό 5 έως 7 Σεπτεμβρίου, η 16η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (16 ΕΜΑ), στο πλαίσιο της επιχειρησιακής της εκπαίδευσης της 30 Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας, εκτέλεσε βολές αρμάτων στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Ξάνθης.




Οι Σχηματισμοί και τα Συγκροτήματα του Γ΄ Σώματος Στρατού και συγκεκριμένα η ΙI Mηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού με τις 33η και 34ηΜηχανοκίνητες Ταξιαρχίες, η 8η και η 9η Μηχανοποιημένες Ταξιαρχίες και τα 1ο, 10ο  και 15ο Συντάγματα Πεζικού, πέραν της κοινωνικής και άλλης προσφοράς, υλοποίησαν το πρώτο εξάμηνο του έτους πληθώρα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στις οποίες ασκήθηκε το σύνολο του προσωπικού, με τη χρήση όλων των μέσων τους.

.Από τις 5 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο της 336Μ, της 116ΠΜ, αποτελούμενο από τέσσερα αεροσκάφη F-16C/D Block-52M και ανάλογο προσωπικό, αναχώρησε για την Αεροπορική Βάση Poznan της Πολωνίας, όπου θα έχει συνεργασία με τη 2η Tactical Air Wing (TAW), στο πλαίσιο του προγράμματος «Squadron Exchange». Η συνεργασία θα διαρκέσει έως τις 16 Σεπτεμβρίου και θα εκτελεσθούν αποστολές αέρος-αέρος διαφόρων βαθμών δυσκολίας. Πρόκειται για την πρώτη εκπαιδευτική αποστολή της 336Μ στο εξωτερικό, από την επαναλειτουργία της τον Ιούλιο του 2015.



Στις 4 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευόμενοι του 184ου Σχολείου Βασικής Εκπαιδεύσεως Υποβρυχίων Καταστροφών, συμμετείχαν στον 5ο Μαραθώνιο Δρόμο της Σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών (Σ.Υ.Κ.), επί της κλασσικής διαδρομής, με σημείο εκκίνησης τον Μαραθώνα και σημείο τερματισμού το Παναθηναϊκό Στάδιο.



Από 5 έως 7 Σεπτεμβρίου ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού και Συγκροτήματα Διοικητικής Μέριμνας, καθώς και Μονάδες Μηχανικού της Περιοχής Ευθύνης της ΑΣΔΥΣ που εδρεύουν στην Αττική. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, διαπιστώθηκε  το υψηλό επίπεδο εκπαιδεύσεως του προσωπικού, η γνώση της αποστολής, καθώς και η διαρκής  προσπάθεια για την εξοικονόμηση πόρων. Ταυτόχρονα, κατεγράφησαν τα σημεία που χρήζουν επεμβάσεως του ΓΕΣ και τα οποία ήδη έχουν προωθηθεί στους αρμόδιους φορείς του, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία  επιπλέον βελτιώσεώς τους.

Στις 6 Σεπτεμβρίου ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γ. Γιακουμάκης στο πλαίσιο προσωπικών επαφών με στελέχη του Π.Ν. παρακολούθησε ενημέρωση στο Αρχηγείο Στόλου επί θεμάτων Διοικήσεως Φρεγατών ενώ ακολούθησε ομιλία του στο προσωπικό της Διοικήσεως. Σκοπός των ομιλιών του Α/ΓΕΝ είναι η αλληλοενημέρωση με το προσωπικό του Π.Ν. για την παρούσα κατάσταση, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και τις δράσεις που θα αναλάβουμε για να θέσουμε τις βάσεις για ένα μέλλον με προοπτική.

Από τις 12 Σεπτεμβρίου ξεκινά διμερής αεροπορική άσκηση μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν μέσα και προσωπικό από την Π.Α. και την Α.Σ., ενώ από ισραηλινής 12 ελικόπτερα τα οποία θα μετασταθμεύσουν για τον λόγο αυτό στην Α.Β. Λάρισας.


πηγη: