27.8.16

Για πρώτη φορά τουρκικά άρματα μάχης σε σύγκρουση με δυνάμεις του YPG - Πρώτες απώλειες για τους Τούρκους (upd)


Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΟΧΥΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ!

του Πάνου Σπαγόπουλου
Ανανέωση(20:21): Σύμφωνα με κουρδικές πηγές οι δυνάμεις του YPG έχουν κτυπήσει τουλάχιστον 3 τουρκικά άρματα μάχης και δύο ακόμη τεθωρακισμένα οχήματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα τουρκικά άρματα μάχης ανέρχονται σε 20.



(Αρχικό κείμενο) Γενικευμένη κλιμάκωση παρουσιάζουν πλέον οι συγκορύσεις στην βόρεια Συρία με τα τουρκικά άρματα μάχης  για πρώτη φορά να ανταλλάσουν πυρά με τις δυνάμεις των Κούρδων ανταρτών του YPG και τις τουρκικές δυνάμεις να εισέρχονται στην πόλη σύμβολο του κουρδικού κινήματος το Κομπάνι.
Ανακοίνωση από το αρχηγείο του YPG αναφέρει πως οι τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν τις επιθέσεις εναντίον κουρδικών θέσεων στο Ντερίκ, την Εφριν και το Κομπάνι, όπου σύμφωνα με αναφορές Κούρδων οι τούρκοι στρατιώτες ξεκίνησαν να σκάβουν οχυρές θέσεις.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Κούρδοι: «Τουρκικά άρματα μάχης και πυροβολικό ξεκίνησαν κύματα βομβαρδισμού στα περίχωρα της κοινότητας αλ-Αμάρνα που βρίσκεται 10 χλμ. νότια της Τζαραμπλούς. Οι δυνάμεις της οργάνωσης SDF αμύνονται παρά την κόλαση πυρός από σίδερο και φωτιά»,.
«Τα τουρκικά άρματα μάχης προωθήθηκαν σήμερα στα περίχωρα της κοινότητας αλ-Αμάρνα στην επαρχία Χαλέπι, νότια των συνόρων, και τότε ξέσπασαν μάχες με τους μαχητές που υποστηρίζονται από τις κουρδικές δυνάμεις», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο Αξιωματούχος της ημιαυτόνομης κουρδικής διοίκησης στη Συρία Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε στο AFP πως ομάδες τοπικών μαχητών «εμπλέκονται αυτή την ώρα σε μάχες στα περίχωρα της αλ-Αμάρνα εναντίον τουρκικών αρμάτων μάχης».
«Αυτό γίνεται για πρώτη φορά μετά την είσοδο τουρκικών αρμάτων μάχης στο συριακό έδαφος την Τετάρτη».


Οι  επιθέσεις των τουρκικών αρμάτων  υποστηρίζονται και από επιθέσεις της τουρκικής Αεροπορίας νότια από την Τζαραμπλούς και έχουν θέσει τις δυνάμεις του YPG σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.
Μάλιστα από τους βομβαρδισμούς της τουρκικής Αεροπορίας οι κουρδικές δυνάμεις δήλωσαν ότι προκλήθηκαν απώλειες και στον άμαχο πληθυσμό.
https://pbs.twimg.com/media/Cq3HcKiVIAALncA.jpg:large
Χάρτης της περιοχής στην Τζαραμπλούς. Με κίτρινο είναι οι φιλοκουρδικές δυνάμεις του SDF, με πράσινο οι περιοχές που κατέχουν Τούρκοι και FSA και με μαύρο οι θέσεις της ISISl.

 Η Χολυγουντιανών προδιαγραφών παραγωγή του τουρκικού Στρατού για τις επιχειρήσεις στην Τζαραμπλούς
Οι δυνάμεις του FSA ψάχνουν…  πιθαμή προς πιθαμή  για να ανακαλύψουν ενόπλους της ISIS κάτω από στρώματα στην Τζαραμπλούς