8.8.16

Σόου από τον Ερντογάν στην καταδίκη του πραξικοπήματος (VIDEO)


Πέντε εκατομύρια στη συγκέντρωση Γενίκαπι σύμφωνα με Ανατολού (προσήλθαν..."αυθορμήτως"!!!Όποιος δεν θα πήγαινε, θα ήταν φίλος των πραξικοπιματιών...)Juan
Πέντε εκατομμύρια ήταν η συμμετοχή στη χθεσινή συγκέντρωση κατά του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στο Γενίκαπι της Κωνσταντινούπολης σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού.
Στη συγκέντρωση η οποία είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Τουρκίας συμμετείχαν για πρώτη φορά έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και τα τρία μεγάλα κόμματα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης πλην του φιλοκουρδικού κόμματος HDP. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο `πρωθυπουργός` των κατεχομένων Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν.
Στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το έθνος είναι πολύ μεγάλο και δεν πρέπει να φοβάται ο λαός. "Η υποδούλωση και ο εξευτελισμός δεν είναι αποδεκτά", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν ωστόσο είπε πρέπει να ρωτηθεί γι αυτό και ο λαός. "Αυτή την υποδούλωση δεν θα την φέρει κανείς σε αυτό τον λαό ποτέ", είπε ο κ. Ερντογάν. Σχολιάζοντας το σλόγκαν για την θανατική ποινή, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι "όλοι οι ηγέτες των κομμάτων είναι εδώ και γνωρίζουν το αίτημά σας. Αν εγκριθεί και έρθει τέτοια απόφαση από τη βουλή το δηλώνω ότι θα την εγκρίνω", είπε. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα τελειώσουν οι `σκοπιές` του λαού όπως αποκαλούν τις συγκεντρώσεις που γίνονται τις νύχτες μέχρι το πρωί στις πλατείες όλης της χώρας.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στην δική του ομιλία είπε ότι "ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO ο οποίος δηλητηρίασε τον λαό το βράδυ της 15ης Ιουλίου θα έρθει στην Τουρκία και θα δώσει λογαριασμό". Ανέφερε ότι δεν θα κινηθούν με αίσθημα εκδίκησης αλλά με αίσθημα δικαιοσύνης. Ευχαρίστησε την αντιπολίτευση και είπε ότι αυτή η ενότητα δεν θα χαλάσει, θα ενισχυθεί. 
Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε στην ομιλία του ότι στις 15 Ιουλίου μια σπείρα εντός του τουρκικού στρατού ήθελε να κάνει πραξικόπημα εναντίον της τουρκικής δημοκρατίας. "Ήθελε να κάνει πραξικόπημα εναντίον της βουλής. Πιο σωστά ήθελε να κάνει πραξικόπημα εναντίον εσάς, εναντίον εμάς, εναντίον όλων μας", ανέφερε. Ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε ότι τώρα άνοιξε η πόρτα του συμβιβασμού για μια νέα Τουρκία, λέγοντας ότι η χθεσινή μέρα ήταν μια σημαντική μέρα στην ιστορία της Τουρκίας. "Ούτε πραξικόπημα, ούτε δικτατορία, ζήτω η δημοκρατία", είπε.
Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο οποίος ήταν ο πρώτος που μίλησε ανέφερε ότι βλέπει την άνοδο της νέας Τουρκίας προσθέτοντας ότι η νέα πορεία της Τουρκίας αρχίζει από το Γενίκαπι.
Έκπληξη ήταν η ομιλία του αρχηγού του τουρκικού στρατού Χουλούσι Ακάρ ο οποίος είπε ότι οι προδότες θα τιμωρηθούν με τις πιο βαριές ποινές, κανένας να μην έχει αμφιβολία γι αυτό.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι με την χθεσινή συγκέντρωση η Τουρκία έδωσε μάθημα δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο. Σχολιάζουν ότι έστειλαν μήνυμα σε φίλους και εχθρούς. Προβάλλουν μάλιστα τη φωτογραφία των αρχηγών των τριών κομμάτων οι οποίοι πριν από τη συγκέντρωση κάθονται όλοι και συζητούν μεταξύ τους. 
onlycy.com