28.8.16

Νίκαια: Λιμενικοί διατάζουν γυναίκες με χιτζάμπ να φύγουν από την παραλία (vid, φωτό)


Δεν επιτρέπουν σε παρείσακτους να μεταφέρουν τις πρωτόγονες απολίτιστες συνήθειές τους σε πολιτισμένες χώρες που,κακώς, τους ανέχονται στο έδαφός τους ακόμα...Juan

ΤΙΣ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 

Συνεχίζει τα σκληρά μέτρα η Γαλλία. Δυο γυναίκες που φορούσαν την παραδοσιακή μουσουλμανικη χιτζάμπ κάτω από τα καπέλα τους ενώ βρισκόντουσαν στην παράλια της Νίκαιας στην Γαλλία εκδιώχθηκαν από αυτήν από άνδρες του λιμενικού καθώς θεωρήθηκαν άμεσος κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια.

Η πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Γαλλίας που αναίρεσε την απόφαση απαγόρευσης του «Μπουρκίνι» από τους λουόμενους στις ακτές της χώρας, ισχύει μόνο σε περιπτώσεις που δνε θεωρούνται "άμεσος κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια" αλλά στην προκειμένη περίπτωση έτσι το εκτίμησαν οι λιμενικοί.
Συνεπώς ένα σκάφος του λιμενικού βγήκε στην παραλία και ζήτησε από τις δυο γυναίκες να αποχωρήσουν.
Οι γυναίκες, που φορούσαν μακρυά φορέματα και είχαν καλύψει το κεφάλι τους, ετοιμάζονταν να απολαύσουν ένα πικ νικ στην παραλία, μαζί με ένα μικρο αγόρι, όταν το φουσκωτό της τοπικής δημοτικής αρχής τις πλησίασε.
Από ότι φαίνεται και στο βίντεο που τράβηξε ένας άλλος λουόμενος, οι δυο γυναίκες συμμορφώθηκαν αμέσως με τις υποδείξεις και δεν τους επεβλήθη κάποιο πρόστιμο, όπως είχε συμβεί πριν από μερικές μέρες σε μια άλλη γυναίκα.
Η απαγόρευση που αποφασίστηκε μετά και την τρομοκρατική επίθεση του Ιουλίου που συγκλόνισε το γαλλικό θέρετρο της Νίκαιας, και στην οποία έχασαν τη ζωή τους 86 άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη 307, αφορά κάθε ένδυμα «θρησκευτιού χαρακτήρα».
pronews