18.8.16

Ραγδαία επιδείνωση του κλίματος ασφάλειας στην Ουκρανία - «Με το δάχτυλο στη σκανδάλη» Μόσχα και Κίεβο (φωτό, vid)


ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ 

του Βασίλη Καπούλα




Λίγο πριν την γενική σύρραξη βρίσκονται οι στρατιώτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας με τον πρόεδρο της Νέας Ρωσίας να ανακοινώνει γενική πολεμική κινητοποίηση. Πριν λίγο οι ΗΠΑ, οι οποίες αυτές τις ημέρες μεταφέρουν εξοπλισμό και πολεμοφόδια στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει 40.000 δυνάμεις με άρματα μάχης, ΤΟΜΠ στα ανατολικά σύνορα της χώρας.
 
Οι Ουκρανοί αναφέρουν ότι αναπτύχθηκε η 60η ρωσική Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία με ΤOR M2 στο Ντονμπάς.
 
Η κατάσταση στη Νέα Ρωσία έχει επιδεινωθεί ραγδαία καθώς οι Ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν χτες και όλο το βράδυ μαίνονταν σφοδρές συγκρούσεις σε Zaitsevo,Gorlovka, Mariinka.
 
Ο αρχηγός του DPR, Alexander Zakharchenko, ανακοίνωσε την πλήρη πολεμική κινητοποίηση των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας και επιθεώρησε τα καταφύγια.
 
«Τα καταφύγια είναι έτοιμα στο 70% της διαθεσιμότητας. Το DNI θα παραδώσει 150 καταφύγια» τόνισε.
 
«Τα σχέδια εκκένωσης από την ζώνη πολέμου έχουν προετοιμαστεί τα δύο τελευταία χρόνια. Αν καταστεί αναγκαίο οι στρατιώτες της Νέας Ρωσίας θα βοηθήσουν στην εκκενώση».
 
«Οι ναζιστές μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσουν προκλήσεις στο Ντονμπάς. Είμαστε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού» είπε ο  Zakharchenko ο οποίος επιθεώρησε τα στρατεύματα.
 
«Οι δυνάμεις της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ είναι έτοιμες να αποκρούσουν κάθε επίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων από τρεις κατευθύνσεις».
 
«Περιμένουμε ουκρανική επίθεση από τρεις κατευθύνσεις. Γι αυτό προετοιμαζόμαστε προς κάθε κατεύθυνση».
 
Tαυτόχρονα Ουκρανικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την πόλη Druzhkivka.
 
Μετά τη ενέργεια αυτή ενισχύεται η αντιαεροπορική άμυνα στο Ντονέτσκ ενώ στην Κριμαία συνεχίζουν να μεταφέρονται ρωσικές δυνάμεις.
 
Επιπλεον, οι Ουκρανοί καταγγέλλουν ότι προχτές «γύρω στις 10.10 τοπική ώρα εντοπίστηκε στο Kalynove αναγνωριστική ομάδα αποτελούμενη από 3-6 άτομα και σε απόσταση 100 μέτρων άνοιξαν πυρ. Η μάχη διήρκεσε 20 λεπτά».
 
Ουκρανικό άρμα μάχης ανατινάχτηκε κατά την διάρκεια των συγκρούσεων.
 
Ταυτόχρονα, στην δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες εικόνες από την ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων στην Νέα Ρωσία.
 
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, οι Ρωσικές δυνάμεις προωθήθηκαν στην γκρι ζώνη στα σύνορα της Κριμαίας και πλησίασαν το ουκρανικό φυλάκιο Kalanchak.
 
Σύμφωνα με τον ουκρανικό τύπο μονάδες της τακτικής αεροπορίας της Ουκρανίας διεξάγουν συνεχώς εντατικές εικονικές αερομαχίες με άλλα μαχητικά με σκοπό την πλήρη ετοιμότητα των πληρωμάτων τους.
 
Συγκεκριμένα στην περιοχή Mirgorodska όπου έχει έδρα η ταξιαρχία της τακτικής αεροπορίας της Ουκρανίας διεξάγονται σε καθημερινή βάση αερομαχίες εκπαίδευσης ανά ζεύγη, με σκοπό την πληρέστερη εκπαίδευση κάτω από πραγματικές συνθήκες των Ουκρανών πιλότων, για να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους συναδέλφους τους  .
 
Κατά την διάρκεια των πτήσεων τα «ζευγάρια» των μαχητικών αεροσκαφών συμμετέχουν και σε εικονικές προσβολές επί του εδάφους, καθώς και σε μικτές αποστολές συνεργασίας με επιθετικά ελικόπτερα.
 
Όλα αυτά καταδεικνύουν με το πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η κατάσταση στην περιοχή αναβαθμίζεται στο «κόκκινο επίπεδο»...
 
 
b627af4dcaf0e81a0eb4e9c549252f6d28db9c0a
 
d3248e6d28a8f86064312022a706d371b6b02c30
 
065afdcb693318311fbb85da3d85a90e67be5b09
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


pronews