1.8.16

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η USAF ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές κατά του ISIS στην Λιβύη


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Mαχητικά της USAF πραγματοποιούν αυτές τις ώρες αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του ISIS στην Σύρτη της Λιβύης όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το Πεντάγωνο και επιβεβαίωσε ο αναγνωρισμένος από την Διεθνή Κοινότητα πρωθυπουργός της λιβυκής κυβέρνησης ενότητας Φαγιέζ Σεράι.
Η επιχείρηση θα κρατήσει αρκετές ημέρες.

«Οι επιδρομές πραγματοποιούνται έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης προς υποστήριξή της εναντίον των δυνάμεων του ISIS που χρησιμοποιούν την Σύρτη ως προπύργιό τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Peter Cook.
Η Σύρτη είναι το προπύργιο του ISIS στις ακτές της Λιβύης. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να απαντήσουν εάν υπάρχουν χερσαίες δυνάμεις στο λιβυκό έδαφος, αλλά είναι σίγουρο ότι υπάρχουν αερικανικές ειδικές δυνάμεις, όπως και γαλλικές,βρετανικές και ιταλικές.
Οι επιπλέον αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Σύρτη «θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης να κάνει μια αποφασιστική στρατηγική προέλαση».
«Οι πρώτες αεροπορικές επιδρομές διεξήχθησαν σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Σύρτη σήμερα προκαλώντας αρκετές απώλειες στις τάξεις των εχθρών», δήλωσε με ανακοίνωση του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση ο Φαγιέζ Σεράι.
Το ISIS παρά τις επιχειρήσεις το επονομαζόμενου λιβυκού Στρατού ελέγχει ακόμα κεντρικά σημεία της Σύρτης όπως το πανεπιστήμιο, το κεντρικό νοσοκομείο και το συνεδριακό κέντρο Ουαγκαντούγκου, όπου έχει αποθηκεύσει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και εφοδίων.