8.8.16

ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά έχει ξεσπάσει μέσα στην παλαιά πόλη της Λευκάδας - Καίγονται σπίτια (βίντεο, εικόνες) (upd)


ΕΧΟΥΝ ΚΑΕΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Φωτιά έχει ξεσπάσει σε σπίτια στην παλαιά πόλη της Λευκάδας, από το μεσημέρι της Δευτέρας και καίει σπίτια στο στενό της βιβλιοθήκης.
Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 35 άνδρες.


Ενισχύονται οι επιχειρησιακές δυνάμεις στην παλαιά πόλη Λευκάδας. Συνολικά επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα,1 ομάδα πεζοπόρο & 1 Ε/Π.


Σύμφωνα με το lefkadapress.gr οι φλόγες έχουν κάψει τέσσερα σπίτια ενώ υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί.Παντού μυρίζει καμμένο ξύλο. Τα αίτια της φωτιάς είναι άγνωστα


Ήδη τέσσερα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από ξηράς, αλλά και από αέρος, καθώς πρόκειται για πυκνοκατοικημένη περιοχή με τα ξύλινα σπίτια της να βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.
Για προληπτικούς λόγους ο Μητροπολίτης της Λευκάδας έδωσε εντολή να εκκενωθεί η Παναγία των ξένων αφού ο κίνδυνος για επέκταση της φωτιάς στα γειτονικά κτήρια είναι πλέον πολύ μεγάλος.
Αυτή την στιγμή, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία του «www.mylefkada.gr»,  οι πιστοί μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο αντικείμενα και εικόνες από το εσωτερικό της εκκλησίας.


pronews