7.8.16

Στα ιταλογαλλικά σύνορα διαδηλώνουν οι «No Border» - Φόβοι για επεισόδια

H αντιμετώπιση των "no borders" θα πρέπει να είναι πανευρωπαϊκή, αποτελεσματική και οριστική, ώστε να μην ειναι σε θέση να ξαναεμφανισθούν και να δημιουργήσουν προβλήματα. Juan
Στις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα) είχε προγραμματιστεί διαδήλωση διαμαρτυρίας από οργανώσεις κατά των συνόρων «No borders», στην τοποθεσία Βεντιμίλια της βορειοδυτικής Ιταλίας, στα σύνορα με τη Γαλλία.


Πρόκειται για το σημείο από το οποίο, την περασμένη Παρασκευή, κατάφεραν να περάσουν στη Γαλλία περίπου 140 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίσθηκαν στη συνέχεια από τις γαλλικές αρχές και μεταφέρθηκαν και πάλι στην Ιταλία.

Επεισόδια φοβάται ο ιταλικός Τύπος

Μετά τα δημοσιεύματα μερίδας του ιταλικού Τύπου για το φόβο επεισοδίων στη σημερινή διαδήλωση διαμαρτυρίας, ο Τζοβάννι Τότι, περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας (Λιγουρία), κάλεσε την κυβέρνηση της Ρώμης να απαγορεύσει τη διεξαγωγή της και να υιοθετήσει αυστηρότερη γραμμή.

Πριν λίγο, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε τρεις Γάλλους, οι οποίοι είχαν μόλις περάσει τα σύνορα με την Ιταλία. Στην κατοχή τους, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, βρέθηκαν μαχαίρια και ξύλινα μπαστούνια και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ετοιμάζονταν να πάρουν μέρος στη διαδήλωση των «Νο borders».

Στη συγκεκριμένη κινητοποίηση ενδέχεται να πάρουν μέρος και εκατοντάδες μετανάστες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε κέντρο του Ερυθρού Σταυρού. Χθες βράδυ, Ιταλός αστυνομικός που βρισκόταν στα ιταλογαλλικά σύνορα πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί αν ο θάνατός του οφείλεται στην ένταση και στις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών.
pronews