6.8.16

Άσχημη εξέλιξη στο Χαλέπι: Οι ισλαμιστές έσπασαν την πολιορκία και ενώθηκαν με τους μαχητές του ISIS στις ανατολικές συνοικίες (εικόνες, χάρτες,βίντεο)

ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Mια πολύ άσχημη εξελιξη έλαβε χώρα στο Χαλέπι πριν λίγο όπου οι ισλαμιστές της Jaish Al-Fateh μετά την κατάληψη της Σχολής Πυροβολικού στην νοτιοδυτική συνοικία Ramoussah εξπέλυσαν μια νέα μαζική επίθεση κατά κύματα και αδιαφορώντας για τις όποιες απώλειες (οι ισλαμιστές συγκέντρωσαν πάνω από 9.000 μαχητές) και κατέλαβαν και την υπόλοιπη συνοικία με αποτέλεσμα να κόψουν την γραμμή εφοδιασμού των συριακών στρατευμάτων του δυτικού τομέα και να έχουν πλέον απευθείας επαφή με τους 500 ισλαμιστές μαχητές που είχαν απομείνει στις ανατολικές συνοικίες της πόλης και τελούσαν υπό καθεστώς πολιορκίας εδώ και 30 ημέρες.
Η ήττα ήταν σημαντική για τον συριακό Στρατό ο οποίος έχει μεγάλη έλλειψη εφεδρειών κάτι που δεν συμβαίνει με τους ισλαμιστές που συνεχίζουν να βρίσκουν διαθέσιμους για να πεθάνουν εθελοντές.
Τα κυβερνητικά στρατεύματα φαίνεται να αιφνιδιάστηκαν από την ισχύ πυρός των ισλαμιστών ενώ και η ρωσική Αεροπορία παρά τις βαριές απώλειες που τους προξένησε δεν μπόρεσε να τους αναχαιτίσει.
Όμως ήδη κατέφθασαν πολύ σημαντικές ενισχύσεις από το νότιο Χαλέπι και την πόλη Al Hader. Έχουν αφιχθεί ενισχύσεις από την 1η, την 4η και την 17η Τεθωρκισμένη Μεραρχία και ομάδες από τις δυνάμεις Tiger όπως και λόχοι του Μηχανικού από την Assad Military Academy. Επιπ΄ροσθετα κατέφθασαν δυνάμεις της αραβικής Εθνικής Φρουράς και τοπικές πολιτοφυλακές από εθελοντές κατοίκους.
Το μέτωπο δεν έχει σταθεροποιηθεί και οι κυβερνητικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν να αποκαταστήσουν την πρότερη γραμμή του μετώπου.
Στο τελος Αυγούστου θα υπάρξουν καινούριες διαπραγματεύσεις στην Γενεύη και οι ισλαμιστές ήθελαν να πάνε σε αυτές με το ζήτημα του Χαλεπίου ανοιχτό.



Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

: Maps displaying the advances in  by the rebels & the breaking of the siege

pronews