31.8.16

Βόρεια Συρία: Καίγονται τουρκικά άρματα μάχης από αντιαρματικούς πυραύλους του ISIS!


ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΜΕ ΤΟ YPG ΚΑΙ ΤΟ SDF 

Σε διάψευση ότι υπάρχει συμφωνία κατάπαυσης πυρός ανάμεσα στον τουρκικό Στρατό και το την οργάνωση του YPG προχώρησε ο τουρκικός Στρατός όπως μεταδίδουν διάφορα διεθνή ΜΜΕ.
Την είδηση για επίτευξη κατάπαυσης πυρός ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις και τις οργανώσεις YPG και SDF είχε ανακοινώσει εχθές η κεντρική διοίκηση του αμερικανικού Στρατού CENTCOM .

Στο μεταξύ όπως  ανακοίνωσε σήμερα ιστοσελίδα η οποία πρόσκειται στην ISIS οι δυνάμεις της οργάνωσης κατέστρεψαν δύο τουρκικά άρματα μάχης στην πόλη Kalliyyah νότια της Jarablus. Όπως αναφέρεται η επίθεση εκδηλώθηκε αφού  ο τουρκικός Στρατός και οι σύμμαχοί του, FSA και άλλες οργανώσεις είχαν καταλάβει την πόλη.
Η επίθεση με κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους. Δεν υπάρχουν άλλες πηλροφορίες για το συγκεκριμένο συμβάν ή κάποια αντίδραση από τις τουρκικές δυνάμεις, όπως όμως μετέδωσε το cnnturk ένα άλλο άρμα μάχης του τουρκικού Στρατού κτυπήθηκε από Α/Τ πύραυλο δυτικά της Jarablus τραυματίζοντας 3 άτομα από το πλήρωμά του.
Η Τουρκία πάντως ενισχύει συνεχώς τις τεθωρακισμένες δυνάμεις στην βόρεια Συρία.
 Ο τουρκικός Στρατός έστειλε ακόμη 8 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα προς ενίσχυση των δυνάμεων που μάχονται πέριξ της Jarabulus. Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ρωσικού Sputnik τα τουρκικά μπήκαν στο έδαφος της Συρίας από το χωριό Soylu μέσω του συνοριακού περάσματος στο Karkamis.
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές πρόκειται για 8 M-60T Sabra εκσυγχρονσιμσένη έκδοση του άρματος M-60A3 που επίσης επιχειρούν στη βόρεια Συρία
pronews