1.8.16

Ο ISIS απειλεί τώρα και τη Μόσχα - Καλεί τα μέλη του σε τζιχάντ μέσα στη Ρωσία


ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γαλλία και Γερμανία και τις απειλές που έχει εκτοξεύσει κατά της Βρετανίας και των ΗΠΑ, το Ισλαμικό Κράτος βάζει τώρα στο στόχαστρο και τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν καλώντας τα μέλη του να προβούν σε τζιχάντ στη Ρωσία.

Σε ένα εννιάλεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube ο ISIS προειδοποεί την Ρωσία: "Άκου, Πούτιν, θα έρθουμε στη Ρωσία και θα σας σκοτώσουμε στα σπίτια σας. Ω, αδελφοί μου, προβείτε σε τζιχάντ και σκοτώστε και πολεμήστε τους", φωνάζει ένας μασκοφόρος ο οποίος οδηγεί ένα αυτοκίνητο στην έρημο και κουνάει το δάκτυλό του για να δώσει έμφαση στα λόγια του.
Το βίντεο με τους υπότιτλους περιλάμβανε τμήματα που έδειχναν οπλισμένους άντρες να επιτίθενται σε τεθωρακισμένα οχήματα και σκηνές και να συλλέγουν όπλα στην έρημο. "Παραβιάζοντας έναν στρατώνα του αντιδραστικού στρατού στον διεθνή δρόμο νότια της Ακασάτ", έγραφε ένας υπότιτλος.
Δεν ήταν δυνατό να εξακριβωθεί η γνησιότητα του βίντεο άμεσα, αλλά ο σύνδεσμος στα τμήματα όπου φαίνονται οι επιθέσεις είχε δημοσιοποιηθεί σε ηλεκτρονικό λογαριασμό που χρησιμοποιεί το ΙΚ στον ιστότοπο Telegram.
Επίσης δεν δηλωνόταν ξεκάθαρα γιατί η Ρωσία αποτελεί στόχο, αλλά η Ρωσία μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε στρατό και ανταλλαγή πληροφοριών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα στη Συρία.
Η Ρωσία είναι αυτή επίσης με την επέμβαση της στη Συρία που διέλυσε τον ISIS και ανέκοψε τα σχέδια που ήθελε να υλοποιήσει στην περιοχή με τη στήριξη της Τουρκίας, του Κατάρ και των ΗΠΑ.
Το ΙΚ κάλεσε τους υποστηρικτές του να δράσουν με οποιαδήποτε όπλα μπορούσαν να βρούν και να στοχοποιήσουν χώρες τις οποίες μάχεται.
Σημειώνεται πώς η Ρωσία έχει ενεργοποιήσει εδώ και πολλούς μήνες ισχυρά μέτρα ασφαλείας τόσο στις εισόδους της χώρας όσο και σε περιοχές που είναι αυξημένη η παρουσία μουσουλμάνων. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι πώς οι μυστικές υπηρεσίες έχουν θέσει σε Νο1 απειλή τον ISIS και έχουν λάβει τα μέτρα τους.
pronews