7.8.16

H Xεζμπολάχ έστειλε 2.000 μαχητές στο Χαλέπι - Υπερσυγκέντρωση δυνάμεων προς αποκατάσταση της πολιορκίας και συντριβής των ισλαμιστών (βίντεο)


ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΥΡΟΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ «ΔΙΑΔΡΟΜΟ» 


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Άμεσες είναι οι κινήσεις Σύρων, Ρώσων και Ιρανών επιτελών προς αποκατάσταση του μετώπου στο Χαλέπι και προς τον σκοπό αυτό ο Χασάν Νασράλα απέστειλε ήδη μια μεγάλη δύναμη 2.000 ανδρών της Χεζμπολάχ ενώ αναμένεται η ρίψη Σύρων, Ιρανών και Ρώσων αλεξιπτωτιστών στον στενό διάδρομο που δημιούργησαν οι ισλαμιστές για να φτάσουν στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπίου.
 
«Οι μαχητές της Hezbollah περιλαμβάνουν και το τάγμα Rezwan που έχει αναπτυχθεί στην συνοικία al-Hamdaniyeh. Δεν υπάρχει τρομοκρατική απειλή εκεί και οι μαχητες της είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν στην al-Ramousiyeh την Jeish al-Fatah»
 
«Τα νότια και ανατολικά σημεία της al-Ramousiyeh, το εργοτάσιο τσιμέντου και η al-Ameriyeh στην βορειοδυτική πλευρά της al-Ramousiyeh και η περιοχή 606 είναι υπό τον έλεγχο του συριακού Στρατού" αναφέρουν πηγές της Χεζμπολάχ.
 
«Οι γραμμές επικοινωνίας των τρομοκρατών στο νότιο και στο νοτιοδυτικό τμήμα του Χαλεπίου ελεγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις και κανένας τρομοκράτης δεν μπορεί να κινηθεί στους δρόμους με ασφάλεια»
 
«Στο μεταξύ ο εφοδιασμός πραγματοποιείται για τον συριακό Στρατό μέσα από τις φάρμες al-Malaah»
 
Σημειώνεται ότι ο διάδρομος των ισλαμιστών βρίσκεται ακόμα υπό καθεστώς άμεση βολής από τον συριακό Στρατό και ότι κερδίθηκε με βαρύτατες απώλειες από τους ισλαμιστές πολύ έυκολα μπορεί να χαθεί τις επόμενες ημέρες.
 
Άλλωστε όπως έχει εξελιχθεί η τακτική κατάσταση στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου ευνοική για τους ισλαμιστές.
 
Κινητοποιήσαν 9.000 άνδρες τους οποίους συγκέντρωσαν από τις εμπόλεμες ζώνες της Ιντλίμπ και της Λαττάκεια. Η αποδυνάμωση των γραμμών τους στην Λαττάκεια ήδη τους έχει κοστίσει την περικύκλωση του μοναδικού προπύργιου των ισλαμιστών στην βορειοανατολική Λαττάκεια, την πόλη Kinsibba.
 
Από την Ιμτλίμπ συνολικά μετέφεραν 4.200 άνδρες και αδυνάτισαν τις αμυντικές γραμμές τους σε τέτοιο σημείο που η Ιντλίμπ να μην φαντάζει απαγορευτική για μια εκστρατεία του συριακού Στρατού αν και δεν διαθέτει μεγάλες εφεδρείες για πολλά μέτωπα.
 
Η δε συγκέντρωσή τους στην δυτική συνοικία Ramousah την οποία και κατέλαβαν τους τοποτθετεί σε μειονεκτική θέση. Στην έρημο είναι εκτεθιμένοι στην ρωσική Αεροπορία. Μέσα στον αστικό ιστό της πόλης θα δεχθούν σφορδρή επίθεση από τις ολοένα ενισχυόμενες κυβερνητικές δυνάμεις συνεπικουρούμενες και από ισχυρές δυνάμεις της Χεζμπολάχ.
 
Ήδη κατέφθασαν πολύ σημαντικές ενισχύσεις από το νότιο Χαλέπι και την πόλη Al Hader. Έχουν αφιχθεί ενισχύσεις από την 1η, την 4η και την 17η Τεθωρκισμένη Μεραρχία και ομάδες από τις δυνάμεις Tiger όπως και λόχοι του Μηχανικού από την Assad Military Academy. Επιπ΄ροσθετα κατέφθασαν δυνάμεις της αραβικής Εθνικής Φρουράς και τοπικές πολιτοφυλακές από εθελοντές κατοίκους.
 
Το μέτωπο δεν έχει σταθεροποιηθεί και οι κυβερνητικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν να αποκαταστήσουν την πρότερη γραμμή του μετώπου. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι Σύροι και Ρώσοι αλεξιπτωτιστές όπως αναφέρει και το dimpenews.com
 
Και είναι σε θέση να το κάνουν διότι οι ισλαμιστές δεν θα έχουν πολλά περιθώρια κινήσεων εκτός της πόλης. Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν πολύ αιματηρές συγκρούσεις μέσα στα οικοδομικά συγκροτήματα.
 
Ήδη ο συριακός Στρατός έχει ξεκινήσει αναγνωριστικές επιθέσεις στο «διάδρομο» που άνοιξαν προς τις ανατολικές συνοικίες. Kατά την διάρκεια της εξαήμερης επίθεσης οι ισλαμιστές είχαν 2.000 απώλειες καθώς έκαναν φανατισμένα επιθέσεις κατά κύματα.
 
Τα έπαιξαν όλα για όλα καθώς εάν έπεφτε το Χαλέπι ήταν το τέλος τους (και το τέλος των δυνάμεων του εξωτερικού που θέλουν την ανατροπή Μ.Άσαντ). Ακομα και τώρα όμως ο συριακός Στρατός έχει την ευκαιρία να πετύχει την συντριβή μεγάλων και μη αναπληρώσιμων δυνάμεων των ισλαμιστών.
 
Το Χαλέπι μπορεί να λειτουργήσει σαν μια μεγάλη «τανάλια» όπως φαίνεται και στον χάρτη και όπως κάποιος μπορεί να δει και από τα βίντεο θα καταλάβει ότι ο διάδρομος έχει δημιουργηθεί πάνω σε ισποδεωμένη γη, δεν υπάρχουν πλέον κτίρια που σημαίνει ότι όποιος κυκλοφορήσει σε αυτόν είναι εκτεθειμένος σε πυρά.

pronews