5.8.16

Βίντεο ντοκουμέντο: Ετσι τα F-16 των πραξικοπηματιών χτύπησαν το Αρχηγείο της αστυνομίας στην Αγκυρα


ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ CHP: «ΛΕΙΠΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ» 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Εντυπωσιακό βίντεο με F-16 που χρησιμοποιούσαν οι πραξικοπηματίες να χτυπάει το αρχηγείο της τουρκικής Αστυνομίας στην Άγκυρα. Τα στελέχη της τουρκικής Αστυνομίας πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος και πολέμησαν γενναία για να προστατέψουν την αυταρχική μεν αλλά απολύτως νόμιμη κυβέρνησή τους. 

Αρχικά καταγράφεται κινητοποίηση των αστυνομικών προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση στο κτίριο των πραξικοπηματιών.
Στη συνέχεια, όμως, ένα όχημα του στρατού απομακρύνει σπρώχνοντας τα θωρακισμένα αστυνομικά οχήματα που έχουν τοποθετηθεί κάθετα στο οδόστρωμα.
Τα επόμενα καρέ δείχνουν την έφοδο των πραξικοπηματιών που καταλαμβάνουν το κτίριο, για να το ανακαταλάβουν λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί
Οι οπαδοί του Τούρκου προέδρου έχουν ανακαταλάβει το κτίριο και προσπαθούν να απωθήσουν τους στρατιώτες.
Οι στρατιώτες όμως ανοίγουν πυρ με τους οπαδούς του Τούρκου προέδρου να προσπαθούν να απαντήσουν.
Τότε τα F-16 των πραξικοπηματιών βομβαρδίζουν το σημείο αντίστασης της τουρκικής Ασυνομίας.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάποιες ακρότητες που συνέβησαν μετά το πραξικόπημα όταν και αποκεφαλίστηκαν στρατιώτες από εξαγριωμένους ισλαμιστές είχαν την ανοχή του πλήθους διότι την προηγούμενη νύχτα μερίδα των στρατιωτών τους είχαν πυροβολήσει σκοτώνοντας και κάποιους από αυτούς.
Η αλήθεια είναι ότι ουδείς ξέρει με σιγουριά πόσοι έχουν σκοτωθεί απ'ολες τις πλευρές.
Δείτε το βίντεο:
Ακόμα λείπουν μεγάλες ποσότητες βαρέως οπλισμού από τις τουρκικές αποθήκες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα των γκιουλενικών που υποστηρίζονται παρασκηνιακά από τις ΗΠΑ.
 
Την αποκάλυψη την έκανε ο αντιπρόεδρος του CHP Gürsel Tekin και όπως ο ίδιος πρόσθεσε «η τύχη τους αγνοείται». Σημειώνεται ότι εκτός από τον οπλισμό ακόμα αγνοούται στρατιωτικοί πυ αναζητούνται για να συλληφθούν.
 
Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι όπως αποκαλύπτει ο Gürsel Tekin οι διαφυγόντες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα είναι πολύ περισσότεροι από όσους έχουν επίσημα ανακοινωθεί και έχουν συληφθεί και μαζί τους έφεραν βαρύ οπλισμό, αλλά και πολεμικά ελικόπτερα ενώ σημειώνεται ότι και πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέφυγαν σε λιμάνια ΝΑΤΟϊκών χωρών.
 
Το ζήτημα είναι ότι τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης Γιλντιρίμ δεν μπορούν να γίνουν πιστευτά
 
Από τουρκικά στρατόπεδα και αρχηγεία έχουν χαθεί βαρέα όπλα ενώ εικάζεται ότι αντικαθεστωτικοί κύκλοι από το στράτευμα είχαν αποθηκεύσει αριθμό οπλικών συστημάτων τις παραμονές του πραξικοπήματος για να τα χρησιμοποιήσουν κατά των νομίμων δυνάμεω της χώρας.
 
Ήδη έχει αποκαλυφθεί ότι το πραξικόπημα αναγκαστικά έγινε νωρίτερα διότι είχε τελικώς αποκαλυφθεί. Δεν ήταν αστείο όπως το παρουσιάζουν εδώ τα εγχώρια ΜΜΕ για να αποφεύγεται να ανακατεύεται το όνομα των ΗΠΑ στο υποσυνείδητο των Ελλήνων πολιτών αλλά ήταν τελικώς πολύ αιματηρό και πολύ οργανωμένο.
 
Σημειώνεται ότι πριν μια εβδομάδα τουρκικά ΜΜΕ είπαν πως απετράπη δεύτερο πραξικόπημα όταν και αποκλείστηκε η ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ
 
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν σώθηκε διότι είχε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση από την Μόσχα.
 
Η συγκυρία είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα καθώς οι τουρκικές ΕΔ σαφώς και δεν θα μπορούν να είναι λειτουργικές για πολύ καιρό. Ακόμα πιο ευνοϊκή είναι όμως η συγκυρία ως προς το γεοπολιιτικό κομμάτι. Όσο ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι στην εξουσία η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να έχει αξία για τις ΗΠΑ οι οποίες παραδοσιακά λόγω Άγκυρας την πρόδιδαν σε οτιδήποτε αφορούσε τα εθνικά της συμφέροντα.
pronews