7.8.16

Ο τουρκικός όμιλος Dogus μέλος του τουρκικού Μετοχικού Ταμείου Στρατού αγοράζει (και...) το Χίλτον


ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ - "ΚΟΛΛΗΤΟΣ" ΤΟΥ Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ "DOGUS GROUP" 

του Πέτρου Αναστασίου
Στο "βαθύ" τουρκικό κράτος και μάλιστα στο νέο κράτος του πολιτικού ισλάμ που κυριαρχεί πλέον 100% στην γειτονική χώρα, πουλά η τράπεζα Alpha Bank το ιστορικό για τη νεότερη ελληνική ιστορία, ξενοδοχείο "Χίλτον"
Ο όμιλος Dogus και το συγκρότημα του Costa Navarino που πλέον ελέγχεται και αυτό από ξένα κεφάλαια, θα είναι οι νέοι ιδιοκτήτες. 

Ο όμιλος Dogus πέρα από την στενή προσωπική σχέση του ιδιοκτήτη του Φ.Σαχένκ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν (φωτό), μετέχει και στο Μετοχικό του τουρκικού Στρατού!
Μέσω του ΜΤΣ της γειτονικής χώρας, άλλωστε πέτυχε να γιγαντωθεί σε σύντομο χρονικόδιάστημα στην γειτονική χώρα, αφού το τουρκικό Μετοχικό Ταμείο Στρατού, ελέγχει τεράστιες εκτάσεις και χιλιάδες ακίνητα, έχοντας ταυτοχρόνως ατελείωτη ρευστότητα: Για κάθε ένα προϊόν που αγοράζεται στην γετιτονική χώρα, ένα ποσοστό του καταλήγει στο ΜΤΣ!
Κανείς δεν φαίνεται να έχει λάβει στην Ελλάδα τα μηνύματα από το αιματηρό τουρκικό πραξικόπημα και την εξίσου αιματηρή καταστολή του. Και το τι θα αντιμετωπίσει η χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα...
Ευρισκόμενη η χώρα σε ελεύθερη πτώση εδώ και καιρό και έχοντας απωλέσει την εθνική της κυριαρχία μέσα από μια διαδικασία που ελάχιστα διαφέρει επί της ουσίας ως προς τα αποτελέσματά της από την ήττα και την Κατοχή του 1941-1944, πλέον υφίσταται λεηλασία από επιχειρήσεις της, κατά τεκμήριο, "μη φιλικής" χώρας στα ανατολικά της.
Και δεν θα πούμε "εχθρικής" γιατί η Τουρκία δεν αντιμετωπίζει πλέον την Ελλάδα ως"εχθρική" χώρα. Την αντιμετωπίζει ως "ενδοχώρα" και "δορυφόρο εν αναμονή".
Στον όμιλο Dogus υπάρχουν φυσικά και ισλαμικά κεφάλαια από την γνωστή ομάδα “σκληρών” ισλαμικών χωρών από αυτές που χρηματοδοτούν την “αραβική άνοιξη” σε Λιβύη και Συρία με όλα τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα.
 
Π.χ. στον Αστέρα Βουλιαγμένης που επίσης απέκτησε ο τουρκικός όμιλος. Με αντίτιμο κάτι λιγότερο από 400 εκατ. ευρώ, το σχήμα της AGC στο οποίο συμμετέχουν περί τα 20 επενδυτικά funds από τις σκληρές σουνιτικές ισλαμικές χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως το Κατάρ, το Αμπού Ντάμπι, το Κουβέϊτ κλπ με επικεφαλής τον τουρκικό όμιλο Dogus.
 
Στην φωτό ο Φ.Σαχένκ, ισχυρός άνδρας του ομίλου Dogus, δέχεται στα συγχαρητήρια από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ.Τ.Ερντογάν σε εκδήλωση, όπου, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την αγορά των ελληνικών ιδιωτικών λιμανιών (μαρινών).
 
Πρακτικά η τουρκική ΜΙΤ θα έχει πλέον προσβάσεις στην ελληνική κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή μέσω του ελέγχου του Αστέρα, που ούτε καν ονειρευόταν…
 
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν το ΤΑΙΠΕΔ και η τραγική Εθνική Τράπεζα που κάποτε είχε χρηματοδοτήσει τους αγώνες για να γίνει πράξη η Μεγάλη Ιδέα και τώρα ξεπουλά όσο όσο την εθνική πειρουσία και το όργανο της ξένης κυριαρχία. 
Ετσι λοιπόν Αlpha Bank επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή για το Hilton Αθηνών, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών. Συγκεκριμένα πρόκειται για την Κοινοπραξία που απαρτίζεται από τις εταιρείες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. (ΤΕΜΕΣ) -ιδιοκτήτρια της Costa Navarino στη Μεσσηνία -και τη D-Marine Investments Holding B.V. με έδρα στο Άμστερνταμ-θυγατρική εταιρεία του τουρκικού ομίλου Dogus.
Ως μπροστινή εταιρεία του ομίλου Dogus η D-Marine Investments Holding B.V.
Η D.Marine σε συνεργασία με την Lamda Development, ελέγχει αυτή την στιγμή το 80% των ιδιωτικών μαριών-λιμανιών της χώρας.
Η εθνική ασφάλεια βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, προκαλώντας εύλογο προβληματισμό ότι ραντάρ εμβέλειας 32 χλμ των μαρινών, σαρώνουν τις περιοχές προσέγγισης και ελέγχουν την θαλάσσια κυκλοφοράι και βρίσκονται υπό την συνιδιοκτησία του τουρκικού ομίλου που μετέχει στο Μετοχικό Ταμείο του τουρκικού Στρατού.
Καταστάσεις που πριν από μία δεκαετία, μόλις θα βρίσκονταν στην σφαίρα της πολιτικής-διπλωματικής φαντάσίας, τώρα έγιναν πραγματικότητα.
Και κανείς δεν αντιδρά. Ποιος είπε ότι οι λαοί δεν έχουν την τύχη που τους αξίζει;
To Ηilton, που συμπλήρωσε φέτος 53 χρόνια λειτουργίας, διαθέτει συνολική δυναμικότητα 506 δωματίων, 22 εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς και πλήθος άλλων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών. Οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία του ξενοδοχείου έγιναν το 1957. Αρχικός ανάδοχος του έργου ήταν ο όμιλος Πεζά, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το έργο, και γι’ αυτό χρειάστηκε να το συνεχίσει η Ιονική Τράπεζα. Το 1960 η κυριότητα των μετοχών της Ξενοδοχειακής Εταιρείας Πεζά περιήλθε στη θυγατρική της τράπεζας, την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις, και ο σκελετός της οικοδομής ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 1961.
Τα επίσημα εγκαίνια του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 1963 με τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχε πλήθος κόσμου. Άλλωστε, η αλυσίδα Hilton αποτελούσε την πρώτη μεγάλη διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων που ερχόταν στη χώρα μας, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για τον ελληνικό τουρισμό. Τη μονάδα εγκαινίασε προσωπικά ο ιδρυτής της αλυσίδας Κόνραντ Xίλτον. Για την ανέγερση της μονάδας δαπανήθηκε τότε το ποσό των 15 εκατ. δολαρίων.
Την αρχιτεκτονική ομάδα που δημιούργησε το ξενοδοχείο αποτελούσαν οι Μανώλης Βουρέκας, Προκόπης Βασιλειάδης και Σπύρος Στάικος, ενώ υπεύθυνος αρχιτέκτων ήταν ο Αντώνης Γεωργιάδης.
Το ξενοδοχείο ανακαινίσθηκε πλήρως το 2003, λόγω και των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων αποτέλεσε την επίσημη έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα με την ανακαίνιση προστέθηκαν στο ξενοδοχείο μια πτέρυγα 84 δωματίων, αίθουσες συνεδριάσεων και πολλαπλών χρήσεων, συνεδριακοί χώροι και ένα κέντρο ευεξίας, περίπου, 1.200 τ.μ. Η μονάδα αναπτύσσεται σε έκταση 16 χιλ. τ.μ., ενώ υφίσταται υπόλοιπο συντελεστή δόμησης, ο οποίος θα μπορεί να αξιοποιηθεί από τον επενδυτή.
pronews