1.8.16

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Συνάντηση Εργασίας στην Καβάλα είχε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

- Η βιομηχανία λιπασμάτων
- Λιμενικά Έργα
- Ο φορέας διαχείρισης του Παγγαίου
- Μεταναστευτικό – προσφυγικό
- Αλιεία και θαλάσσια «NATURA»
Όπως δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ:
«Με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, στα πλαίσια της Υπουργικής μου θητείας, έχω συναντηθεί πάρα πολλές φορές και πιστεύω ότι στα πλαίσια των καθηκόντων μου στο συντονισμό του κυβερνητικού Έργου, έχω ανταποκριθεί σε πολλά από τα θέματα που μου έδωσε για επίλυση.
Η σημερινή μας συνάντηση δεν ήταν προγραμματισμένη. Τηλεφωνήθηκα μαζί του από την Ξάνθη όπου βρισκόμουν για επαφές με εκεί φορείς και μου ζήτησε οπωσδήποτε να συναντηθούμε, καθ' οδόν για Αθήνα. Βεβαίως και ανταποκρίθηκα.
Τα θέματα που μου έθεσε υπ’ όψιν είναι πολύ σημαντικά και κυρίως το ζήτημα της λειτουργίας και βιωσιμότητας της βιομηχανίας λιπασμάτων που χειρίζονται οι εδώ τρεις κυβερνητικοί βουλευτές, μέσα σε ένα δαίδαλο δυσκολιών που προκύπτει από το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως το έχει διαμορφώσει ο όμιλος Λαυρεντιάδη.
Εδώ θέλω να προσθέσω οτι για το συγκεκριμένο θέμα είχα σήμερα διαβουλεύσεις και με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Εμμανουηλίδη και με τον Πρόεδρο της Συντονιστικής των ΑΝΕΛ κ.Χαρπατίδη.
Σε ό,τι αφορά το θέμα του φορέα διαχείρισης του Παγγαίου, όπως και η ολοκλήρωση λιμενικών Έργων, εκ πρώτης όψεως μου δίνουν την εντύπωση ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης έχει απόλυτο δίκιο στα αιτήματά του, παρά την αρνητική στάση που κρατούν τα αντίστοιχα αρμόδια Υπουργεία.
Του ζήτησα να μου στείλει όλα τα σχετικά έγγραφα για να κάνω τις παρεμβάσεις που δικαιούμαι από τις αρμοδιότητες που μου έχει δώσει ο Πρωθυπουργός στα πλαίσια του συντονισμού του κυβερνητικού Έργου.
Επίσης, ζήτησα να μου αποστείλει και όλα εκείνα τα έγγραφα που αφορούν την επαγγελματική αλιεία στην περιοχή ευθύνης του, σε σχέση με τις οικολογικές παρεμβάσεις που κάνει το αρμόδιο Υπουργείο και που ως «NATURA»  έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.
Τέλος, ο κ. Μαρκόπουλος μου εξέφρασε τις ανησυχίες του για το μεταναστευτικό – προσφυγικό σε σχέση και με τα πρόσφατα γεγονότα στην Τουρκία»
Μετά τη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ επισκέφθηκε εθιμοτυπικά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας. Όπως δήλωσε ο ίδιος:
«Το συγκεκριμένο Λιμεναρχείο, είναι από τα πιο παραγωγικά, και το παρακολουθώ από τα χρόνια που ήμουν βουλευτής αλλά και ως επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ». 
Εδώ υπηρετούσε και το ΑΝΕΛ στέλεχός μας, ο αείμνηστος Φώτης Καλένης».
Νωρίς το πρωί στη Ξάνθη ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ειχε συναντηση και με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας κ. Ευάγγελο Γκίνη.
Ο κ.Γκίνης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για θέματα της αρμοδιότητάς του.
«Ήθελα να δω τον κ.Διευθυντή, γιατί από τη Θράκη, όπως έχω προαναγγείλει, θα αρχίσει ο πόλεμος της κυβέρνησης για το εισαγόμενο παραεμπόριο, τα λαθραία ποτά και καύσιμα και οποιαδήποτε άνομη πράξη σακατεύει την οικονομία της περιοχής», σχολίασε ο Τέρενς Κουίκ.