16.8.16

Τραγωδία ανοιχτά της Αίγινας- (Περισσότερες λεπτομέρειες)


Δύο σκάφη συγκρούστηκαν στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Αίγινας με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά. Η σύγκρουση σημειώθηκε όταν ιδιωτικό ταχύπλοο 8 μέτρων εμβόλισε το τουριστικό καράβι το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πέρδικα-Μονή (το νησάκι απέναντι από την Αίγινα). 


​Επιβάτες και πλήρωμα, περίπου 20 άτομα, «εκτοξεύτηκαν», όπως αναφέρουν μάρτυρες, στη θάλασσα, ενώ το τουριστικό σκάφος κόπηκε στη μέση και βυθίστηκεΝεκροί είναι ο χειριστής του τουριστικού σκάφους, ένα παιδάκι 9 ετών και ένας άνδρας, ενώ το τέταρτο άτομο εντοπίστηκε νεκρό σε βάθος 20 μέτρων στην περιοχή όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα. Αυτήν την ώρα βρατραχάνθρωποι του Λιμενικού προσπαθούν να ανασύρουν τη σορό του άτυχου άνδρα, ενώ παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται.

Επιβάτες και πλήρωμα, περίπου 20 άτομα, «εκτοξεύτηκαν», όπως αναφέρουν μάρτυρες, στη θάλασσα, ενώ το τουριστικό σκάφος κόπηκε στη μέση και βυθίστηκε.

Ντοκουμέντο zougla.gr: Το ταχύπλοο 8 μέτρων που εμβόλισε το τουριστικό σκάφος μετά το δυστύχημα, αραγμένο στο λιμάνι της Αίγινας, όπου το μετέφερε ρυμουλκό.






Τα συντρίμμια της βάρκας που εμβολίστηκε:



Πραγματοποιείται επιχείρηση του λιμενικού με τη συνδρομή ελικοπτέρου και ιδιωτικών σκαφών κι έχουν περισυλλεχθεί 14 επιβάτες -που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ-, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας και για όσους κριθεί απαραίτητο, θα μεταφερθούν με ελικόπτερο στην Αθήνα. Στην εν εξελίξει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχει και ένα ελικόπτερο S-70B Aegean Hwk του Πολεμικού Ναυτικού.

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου τέθηκαν σε ετοιμότητα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία για την περίθαλψη των τραυματιών. 







Ένας εκ των τραυματισθέντων μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ πλήρωμα του ΕΚΑΒ από την Αθήνα μεταβαίνει στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν επτά αγνοούμενοι.



Το σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα
Το σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα


Το λιμάνι της Πέρδικας
Το λιμάνι της Πέρδικας

 


Στο ταχύπλοο σκάφος που εμβόλισε το τουριστικό με τους παραθεριστές, επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία έχουν οδηγηθεί στο Λιμεναρχείο Αίγινας, αλλά δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη ποιος ήταν ο κυβερνήτης. Στο σκάφος δεν επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος και αναζητείται για να συλληφθεί.

Στην Αίγινα μεταβαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας. 

Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων της Αίγινας που γνωρίζουν καλά την κατάσταση, στο zougla.gr, για το συγκεκριμένο δρομολόγιο Πέρδικα-Μονή δεν τηρούνται τα βασικά μέτρα ασφαλείας, καθώς το καράβι είναι πολύ παλιό, ενώ πρόκειται για ένα πέρασμα που έχει πάρα πολλή κίνηση από διερχόμενα σκάφη, γεγονός που, όπως αποδείχτηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Τη στιγμή του δυστυχήματος δε έπνεεαν άνεμοι έως 6 μποφόρ, καθιστώντας το συγκεκριμένο δρομολόγιο επικίνδυνο. 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες δε, ο καπετάνιος του τουριστικού σκάφους ήταν υπερήλικας. 

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης
zougla.gr