17.8.16

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυροβολισμοί και εκρήξεις στην Αγία Πετρούπολη (φωτό )


της Μαρίνας Νικολάκη
Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Αγία Πετρούπολη καθώς έχουν ακουστεί τουλάχιστον δύο εκρήξεις και πυροβολισμοί σε κατοικημένη περιοχή της πόλης. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες από το Russia Today ισχυρές ειδικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει ένα κτίριο και έχουν αποκλείσει ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο, χωρίς να έχει καταστεί σαφές ακόμη, αν υπάρχει κάποιος πιθανός στόχος μέσα σε αυτό.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων δεν έχουν εκκενώσει το κτίριο, ωστόσο δεν αφήνουν κανέναν να μπει μέσα.
Δύο δημοσιογράφοι από την Ρωσία ανέφεραν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο twitter ότι ήδη έχουν γίνει δύο συλλήψεις, ωστόσο οι πληροφορίες δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, ενώ παραμένει άγνωστο ακόμη τι προκάλεσε τις εκρήξεις
Η επιχείρηση  είναι σε εξέλιξη στη πολυκατοικία ενώ υπάλληλος από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας δήλωσε σύμφωνα με τη TASS πως «κρατούν τα άτομα που βρίσκονται σε μια ομοσπονδιακή λίστα και κατηγορούνται για συμμετοχή σε παράνομες ένοπλες συμμορίες στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου».
Φωτογραφίες στο τοπικά μέσα ενημέρωσης απεικονίζουν ανθρώπους με κοστούμια χημικής προστασίας σε δύο μπαλκόνια .
Παρακάτω θα δείτε και έναν αξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων που τον βγάζουν από το κτίριο σε ένα φορείο .




Последние новости с Ленинского: на балконах появились люди в костюмах химзащиты http://www.fontanka.ru/2016/08/17/054/