21.8.16

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία ζήτησε πρόσβαση στη βάση του Ιντσιρλίκ - Νέα νίκη του Β.Πούτιν λένε τα ρωσικά ΜΜΕ


«Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΑΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ»

του Βασίλη Καπούλα
Ρώσοι αξιωματούχοι επικοινώνησαν με την Άγκυρα για να ζητήσουν πρόσβαση στην βάση του Ιντσιρλίκ για να την χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο επιδρομών κατά των ισλαμιστών στην Συρία, Απομένει η απάντηση της Άγκυρας μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ λέγοντας πως θα δούμε αν μια τέτοια συνεργασία θα προκαλέσει τους μεγαλύτερους φόβους του ΝΑΤΟ!
 
"Απομένει να φτάσουμε σε συμφωνία με τον Ερντογάν για να γίνει η βάση του Ιντσιρλίκ η πρωταρχική μας βάση" αποκάλυψε ο Γερουσιαστής Igor Morozov, μέλος της επιτροπής της Άνω Βουλής.
 
"Θα δείτε ότι η επόμενη βάση θα είναι το Ιντσιρλίκ" είπε στην εφημερίδα Izvestia
 
"Αυτή θα είναι ακόμη μια νίκη για τον Β.Πούτιν" τονίζει με έμφαση!
 
«Η Τουρκία μπορεί να μας δώσει την βάση του Ιντσιρλίκ για τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις για να διεξάγουν αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην Συρία. Αυτό θα ήταν μια λογική κίνηση της πολιτικής του Ρ.Τ.Ερντογάν προς την Ρωσία» είπε και ο γερουσιαστής Viktor Ozerov, μέλος του Ρωσικού Συμβουλίου Αμυνας και Ασφάλειας.
 
«Δεν είναι βέβαιο ότι η Ρωσία χρειάζεται την βάση του Ιντσιρλίκ αλλά μια τέτοια απόφαση θα θεωρηθεί πραγματική ετοιμότητα από την πλευρά της Τουρκίας να συνεργαστεί με την Ρωσία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στην Συρία, δεν θέλουμε απλά λόγια» είπε ο Ozerov.
 
«Η απόφαση μπορεί να παρθεί και να στηριχτεί στις παρόμοιες συμφωνίες με Συρία για την βάση Hmeymim και τη βάση Hamadan στο Ιράν».
 
Δεν είναι τυχαία η απόσυρση των πυρηνικών από την Τουρκία και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του State Department για "διατήρηση της θέσης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ".
 
Εδώ είναι το δύσκολο. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του.
 
Αν ανακοινωθεί ρωσική πρόσβαση στο Ιντσιρλίκ τότε η Ρωσία θα βομβαρδίζει από Κασπία-Μεσόγειο-Συρία-Ιράν-Τουρκία.
 
Ειδικά στην βάση Hamedan του Ιράν έχουν μεταφερθεί αρκετά οπλικά συστήματα....