11.8.16

Ελληνοτουρκική ένταση με ευθύνη της Άγκυρας! Ποια είναι τα “μέτωπα”

Ανοίγει μέτωπο προς Ελλάδα η Τουρκία; Όλα είναι πιθανά αφού η Άγκυρα δείχνει μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος ανεξέλεγκτα εκνευρισμένη.
Σ΄ ότι έχει να κάνει με την Ελλάδα,υπάρχει πάντα ανοιχτό το θέμα της έκδοσης των 8 στρατιωτικών της που έχουν ζητήσει άσυλο.Η τουρκική ηγεσία αρνείται να αποδεχτεί οτι η Ελλάδα είναι χώρα της ΕΕ και δεν μπορεί να εκδίδει κόσμο με το έτσι θέλω.Επίσης δεν μπορεί να παραδόσει κανέναν σε μια χώρα που είναι έτοιμη να επαναφέρει την θανατική ποινή.
Μέτωπο υπάρχει και για το Κυπριακό.

Με  ανακοίνωσή  του  το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών  εγκαλεί την Αθήνα για «ατυχείς», όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις Κοτζιά, με τις οποίες συνδέει το πρόσφατο πραξικόπημα στην Τουρκία με την ανάγκη για την κατάργηση των εγγυήσεων στην Κύπρο.
Απαντώντας το ελληνικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι οι προσωπικές επιθέσεις αντί απάντησης, μόνο ως ένδειξη αδιαλλαξίας μπορούν να θεωρηθούν και κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Και αυτό την ώρα που επίκειται επίσημο αίτημα από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών. 
Σ΄ όλα αυτά προσθέστε και το προσφυγικό το οποίο όλα δείχνουν ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει ως “όπλο” κατά της Ελλάδας.
militaire