1.8.16

Φρίκη στη Συρία


Ρωσικό ελικόπτερο με πέντε επιβαίνοντες κατερρίφθη στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, με όλα τα μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων οι 2 αξιωματικοί, να χάνουν τη ζωή τους. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το ελικόπτερο ήταν μεταγωγικό, τύπου Mi-8 και κατερρίφθη στη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής στη Ρωσία, αφού είχε μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι. 


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι πέντε επιβαίνοντες πέθαναν ηρωϊκά, καθώς πριν τη συντριβή του το ελικόπτερο οδηγήθηκε σε μη κατοικημένες περιοχές, προκειμένου να μην υπάρξουν θάνατοι αμάχων. 

Δεν διευκρινίζεται αν αυτοί που το κατέρριψαν ήταν τζιχαντιστές ή Σύροι αντάρτες που μάχονται το καθεστώς Άσαντ, στο πλευρό του οποίου στέκονται οι ρωσικές δυνάμεις, το δεύτερο σενάριο πάντως είναι το πιθανότερο.

Φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ανθρώπους να κακοποιούν τα πτώματα των Ρώσων και να τα περιφέρουν σαν τρόπαια.














«H Μόσχα θα συνεχίσει να πολεμά τη διεθνή τρομοκρατία «σε όλα τα μέτωπα» παρά τις απειλές του Ισλαμικού Χαλιφάτου», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του ρωσικού υπουργείου άμυνας.

Αυτό ήταν το τρίτο ρωσικό ελικόπτερο που καταρρίπτεται στη Συρία από τις αρχές του έτους.

zougla.gr