10.8.16

Μητέρα της Α.Κορακάκη: «Δίναμε μάχη για να έχει σφαίρες για την προπόνηση»


Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ - ΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η μητέρα της Άννας Κορακάκη «ξεμπροστιάζει» την ανυπαρξία της Πολιτείας ως προς την δημιουργία μιας χρυσής και χάλκινης ολυμπιονίκου: Δεν είχε καμία απολύτως συμβολή.
«Οι δυσκολότεροι αγώνες της Άννας και του προπονητή και πατέρα της δόθηκαν εκτός των αγωνιστικών χώρων», δήλωσε η μητέρα της Άννας Κορακάκη.
Όπως είπε η Φωτεινή Χριστοδούλου, ο πατέρας της Άννας και η οικογένεια «έδιναν καθημερινά σκληρές μάχες για να εξασφαλιστούν τα αυτονόητα, όπως να μπορεί να έχει σφαίρες, όπλα, χώρο αλλά και τον προπονητή μαζί στους αγώνες.»
Η Φ.Χριστοδούλου είπε ότι «ούτε η πολιτεία αλλά ούτε και τα μέσα ενημέρωσης έδειξαν ενδιαφέρον στην Άννα και στα αλλά παιδιά που αγωνίζονται σε λιγότερο δημοφιλή αθλήματα. Αν είχε το ενδιαφέρον που έχει τώρα, θα είχε κάνει περισσότερα πράγματα και πιο γρήγορα.»
Δεν τιμά την Πολιτεία να μην έχει συμβάλει ποσώς στην εξέλιξη μιας ολυμπιονίκου. Η Άννα κατάφερε τον άθλο της μόνο με την ικανότητά της και κυρίως την θέλησή της να πετύχει, διότι είχε κάτι που πολλοί άλλοι ποτέ δεν θα έχουν και αυτό ήταν «η θέληση να είναι η καλύτερη».
Xαρακτηριστικό είναι ότι με μία απόφαση που έλαβε και εκτέλεσε λίγο πριν τον μεγάλο τελικό των 25 μέτρων όπου η Άννα Κορακάρη κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, ο Δήμος της Δράμας γκρέμισε το αυτοσχέδιο σκοπευτήριο που έκανε την προπόνηση προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Μια κίνηση πάντως που προκαλεί ερωτήματα. Πρέπει δηλαδή η κατάσταση να φτάσει στο σημείο αυτό για να ληφθούν κάποιες αποφάσεις, αφού ο Δήμος Δράμας δηλώνει αποφασισμένος να κατασκευάσει νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις σκοπευτηρίου στο ίδιο σημείο;
Πρέπει να ανέβει κάποιος αθλητής στο υψηλότερο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων για να φωτισθούν οι ελλείψεις και η απάθεια ορισμένων για την προώθηση της ολυμπιακής ιδέας και των αξιών του αθλητισμού;
Και όταν τα φώτα κλείσουν τι; Πάλι τα ίδια;
Η μητέρα της Άννας Κορακάκη λίγο μετά την μεγαλειώδη νίκη της κόρης της ξεσπά λέγοντας:«Πες τα Τάσο …όλα να τα πεις …να πεις για το νταμάρι και την παράγκα, που έκανε προπόνηση… Δεν το ξέρει, ο Τάσος, ότι το πρωί την γκρεμίσανε…». 
Η 20χρονη πρωταθλήτρια προσγειώνεται στην Αθήνα στις 11:40 το πρωί της Πέμπτης.
Η νεαρή Δραμινή αθλήτρια έγινε η πρώτη ελληνίδα αθλήτρια που κερδίζει δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση.