16.8.16

Ρωσίδα έχασε τον Ελληνα άντρα και την κόρη τους στη ναυτική τραγωδία της Αίγινας


ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΟΔΥΝΗ

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες άλλα και οι ανθρώπινες ιστορίες που γίνονται σιγά-σιγά γνώστες αναφορικά με τη ναυτική τραγωδία που συγκλονίζει από το μεσημέρι το νησί της Αίγινας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων στο κέντρο υγείας του νησιού, μια γυναίκα που επέζησε της τραγωδίας έχασε τον σύζυγό της άλλα και το μικρό της κοριτσάκι.

Πρόκειται για μια γυναίκα με καταγωγή από τη Ρωσία η οποία είχε παντρευτεί Έλληνα, ζει μόνιμα στην Ελλάδα και πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε πάει για διακοπές με την οικογένειά της στην Αίγινα.
Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι από την ψυχραιμία της, κάτι που όμως πιθανόν σημαίνει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα το μέγεθος της τραγωδίας που την βρήκε.
Όπως ειπώθηκε σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, τη στιγμή της σύγκρουσής το κοριτσάκι πετάχτηκε στον αέρα και ο πατέρας προσπάθησε αμέσως να τη σώσει, πέφτοντας στην θάλασσα, χωρίς, όμως, να τα καταφέρει τελικά, αφού τον κτύπησε και αυτόν το ταχύπλοο.
Έτσι έσβησαν και οι δυο, αφήνοντας μόνη την σύζυγο και μητέρα.
Στο κέντρο υγείας της Αίγινας δεν παραμένει πλέων κανένας από τους πολύ ελαφρά τραυματίες, οι οποίοι αφού διαπιστώθηκε ότι είναι απόλυτα καλά στην υγεία τους, πήραν εξιτήριο και έφυγαν.
Σύμφωνα με τα όσα συζητούν μεταξύ τους κάτοικοι της Πέρδικας, το συγκεκριμένο ταχύπλοο τις δυο τελευταίες ημέρες έτρεχε συνέχεια στην περιοχή του κόλπου, κάνοντας ελιγμούς στη θάλασσα με ταχύτητα μάλλον απαγορευτική για το συγκεκριμένο σημείο.
Ανάμεσα στους τραυματίες της ναυτικής τραγωδίας της Αίγινας, που έφτασαν λίγο πριν τις 16.00 το απόγευμα της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά, βρίσκονται και δύο αδέρφια τα οποία διακομίσθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και τα οποία αυτή την ώρα υποβάλλονται σε εξετάσεις.
 
Συγκλονισμένη η μητέρα τους είπε όσα πρόλαβε να μάθει από τους γιους της. «Περιμένουμε να μας πουν σε τι κατάσταση βρίσκονται τα παιδιά ακόμα κάνουν εξετάσεις. Ο μικρός είναι λίγο πιο σοβαρά ο άλλος είναι λίγο καλύτερα. Ο μικρός έχει χτυπήσει στο λαιμό αλλά δεν μας έχουν διευκρινίσει. Ο μεγάλος μας είπε ότι τους χτύπησε το ταχύπλοο στη μέση και ότι τους παράτησε και έφυγε δεν πέταξε, ούτε καν σωσίβια», ανέφερε.
 
Όπως αποκάλυψε η γυναίκα: «Του φώναζαν γιατί τον έβλεπαν ότι έρχεται αλλά δεν πρόλαβαν να κάνουν κάτι και τους χτύπησε. Περίπου 20 λεπτά ήταν μέσα στη θάλασσα». Στην ίδια παρέα ήταν και ο αστυνομικός που διακομίσθηκε στο 401 ο οποίος σύμφωνα με την μητέρα των δύο αγοριών έχει σπάσει το πόδι του αλλά δεν φέρει άλλα πιο σοβαρά τραύματα.
 
Συγκλονίζει επίσης και η μαρτυρία του Κώστα Γεωργιάδη, ο οποίος διασώθηκε από τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα. «Κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Καθόμουν ακριβώς μπροστά από τη γέφυρα. Καθόμουν μόνος μου, δεξιά ήταν ο γαμπρός μου, αριστερά ένα παιδί, το οποίο έβγαλε αργότερα τον ώμο του και έχασε τους φίλους του και στο αριστερό μου χέρι καθόταν η κόρη μου, η κοπέλα μου και η αδερφή μου. Πίσω, πρίμα, ήταν ο πατέρας μου, μόνος του» αφηγείται αρχικά.
 
Και συνεχίζει: «Το ταχύπλοο έπλεε με ταχύτητα. Εγώ το μεταφράζω στα 60 με 70 χιλιόμετρα. Ερχόταν με τη μούρη όρθια, χτύπησε με τέρμα γκάζια! Πέντε μέτρα πριν, όταν εγώ σηκώθηκα για να φύγω, άκουσα τη μία μπουρού (κόρνα) που πρέπει να βάρεσε αυτός.
 
Έπεσα στη θάλασσα κατευθείαν για να σωθώ. Επειδή έχασα τα γυαλιά μυωπίας, δεν έβλεπα σχεδόν τίποτα. Δεν έβλεπα τους δικούς μου.
 
Ευτυχώς η κόρη μου, 9 ετών, γαντζώθηκε πάνω μου στη θάλασσα και φώναζε "συγγνώμη μπαμπά". Αν δεν σηκωνόμουν από τη θέση μου, θα με είχε πάρει το σκάφος μαζί του. Θα ήμουν νεκρός, τώρα. Ευτυχώς όλοι οι δικοί μου είναι καλά».