31.8.16

«Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στη Θράκη»


Συναντήσεις με τις θρησκευτικές και διοικητικές αρχές
και με παραγωγικούς φορείς της περιοχής

Την ακριτική Θράκη επισκέφτηκε αποστολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, όπου και είχε συναντήσεις με τις Θρησκευτικές αρχές, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και με εκπροσώπους των παραγωγικών και εκπαιδευτικών φορέων της περιοχής. Η αποστολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Διομήδη Μαρκουλή, Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Νεάπολις, αποτελούνταν επίσης από την Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Πρόεδρο του τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, και τον καθηγητή κ. Ανδρέα Γερμανό, υπεύθυνο του Γραφείου Β. Ελλάδας του Πανεπιστημίου.

Οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου επισκέφθηκαν τις πόλεις της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής, της Δράμας και της Καβάλας, και είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο, με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ. Δημήτριο Πέτροβιτς , με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Παναγιώτη Κεραμάρη, με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου κ. Στέργιο Αποστολακούδη, με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Απόστολο Βαγενά, με την Κοσμήτορα ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθηγήτρια κα Θεοδώρα Μέρου,  με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Θράκης κ. Αργύρη Πλέσια και τον Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Παπαθανασίου, με τον πρόεδρο Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας, κ. Γιάννη Νεστορίδη.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, οι εκπρόσωποι των θρησκευτικών, διοικητικών, εκπαιδευτικών και παραγωγικών αρχών της Θράκης ενημερώθηκαν για την προοπτική σπουδών στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, για τα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα που προσφέρει το Νεάπολις, καθώς και για τη συνεχή ανάπτυξή του και την εξέλιξή του ως η πρώτη επιλογή των νέων της Βόρειας Ελλάδας για σπουδές στο εξωτερικό.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο Αντιπεριφεριάρχης αλλά και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής, τόνισαν τη σημασία της επίσκεψης αυτής του Πανεπιστημίου Νεάπολις στις πόλεις τους, και εξέφρασαν τη θετική στάση τους στις επιμορφωτικές και πολιτιστικές συνεργασίες που θα προκύψουν από τις συναντήσεις αυτές.
Οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου προσέφεραν στους φορείς τους οποίους επισκέφθηκαν υποτροφίες σπουδών, για την επιμόρφωση του προσωπικού τους.

Φωτογραφία:
 Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις καθηγητής κ. Διομήδης Μαρκουλής, η Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, και ο καθηγητής κ. Ανδρέας Γερμανός, υπεύθυνος του Γραφείου Β. Ελλάδας του Πανεπιστημίου, στη συνάντησή τους με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ. Δημήτριο Πέτροβιτς.
·